Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Βέροια:Καμπανα απο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας,εριξε Δεκαπέντε μήνες φυλακή σε υπαιτιο για εκτεταμένη ρευματοκλοπή


Από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ / Περιοχή Βέροιας, ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 21-6-2018, εκδικάσθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, μεταξύ άλλων ρευματοκλοπών και υπόθεση ρευματοκλοπής μεγάλης έκτασης. Ο υπαίτιος της ρευματοκλοπής καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής
Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά πως η ρευματοκλοπή συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα, που προβλέπεται, διώκεται αυτεπαγγέλτως και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα.
Η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυάζοντας διάφορες μεθόδους, είτε αυτόματα, μέσω κατάλληλων μηχανογραφικών συστημάτων, είτε μέσω ειδικής υπηρεσίας με εξειδικευμένα συνεργεία, υποβάλλει δε σχετικές μηνύσεις σε περίπτωση διαπίστωσης τυχόν παραβάσεων ρευματοκλοπών. Η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή μεγάλης έκτασης, αποκαλύφθηκε μέσω των μηχανογραφικών συστημάτων του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από έλεγχο της ειδικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του δικτύου.
Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης της ρευματοκλοπής, εκτός από την υποβαλλόμενη εις βάρος του μήνυση, καλείται να καταβάλλει όλη την αξία της μη καταγραφείσας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία υπολογίζεται με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, με αυξημένη τιμή κιλοβατώρας, όπως προβλέπεται από τον σχετικό Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου που αποτελεί νόμο του κράτους. Επιβαρύνεται επίσης με όλα τα έξοδα στα οποία υποβάλλεται η Επιχείρηση εξαιτίας της ρευματοκλοπής.
Γενικότερα σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική της ρευματοκλοπής, επιβαρύνει, με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές.
Τέλος, επισημαίνεται το γεγονός ότι η πράξη της ρευματοκλοπής, μέχρι να εντοπισθεί, εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και την ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων, τόσο των ενοικούντων στην ίδια εγκατάσταση, όσο και των ανυποψίαστων γειτόνων τους, λόγω της αυθαίρετης παρέμβασης στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ