Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Κ Καλαϊτζίδης:- Η συμφωνία εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας,προσβάλλει το σύνολο του ελληνικού λαού

H «συμφωνία» εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά και της αναγνώρισης ως «μακεδονικής» γλώσσας ενός σλαβικού ιδιώματος με βουλγαροσερβική καταγωγή και φυσικά της αναγνώρισης της «μακεδονικής εθνότητας», προσβάλει το σύνολο του ελληνικού λαού, ειδικά δε όλων ημών των κατοίκων της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.
Λένε πως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη συμφωνία με τα Σκόπια μόνος του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων την
ανακοίνωσε έχοντας στο πλευρό του, όλο το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ. Μετά και από αυτό δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα πέρα από ότι ο Τσίπρας προχωράει σε μια συμφωνία η οποία δεν έχει, ούτε την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του, ούτε βεβαίως έχει και τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Δεν έχει καμία πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση να το κάνει αυτό. Δεν το δεχόμαστε, το καταγγέλλουμε και το απορρίπτουμε.
Η θέση όλων μας εδώ στην Μακεδονία του Μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου, στην Μακεδονία για την οποία θυσιάστηκαν ο Τέλλος Άγρας, ο Παύλος Μελάς, ο καπετάν Κώττας και χιλιάδες άλλοι εθνομάρτυρες Μακεδονομάχοι, είναι κοινή και αδιαπραγμάτευτη κι εκφράζεται από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία και συνυπογράφω: «Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα».
Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ