Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Οι super τροφές που έχεις ήδη σπίτι σου.Δες αλλιώς τη κουζίνα σου...

Αν χρειάζεσαι τόνωση, αν θες μέσα από τη διατροφή σου να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Απλά πήγαινε μέχρι την κουζίνα σου.
Απλά υλικά που χρησιμοποιείς καθημερινά μπορούν να σου προσφέρουν, όλα όσα χρειάζεσαι και σκέφτεσαι να επισκεφθείς το φαρμακείο.
Δες τις super τροφές που τόσο καιρό δεν εκμεταλλεύεσαι:

Μέλι
Αντιμικροβιακό, αντιοξειδωτικό, αντισηπτικό. Δεν χαλάει ποτέ, συστήνεται σε όλες τις δίαιτες, προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα, ενώ βοηθάει στη προστασία της καρδιάς.
Λάδι
Θα ξεκινήσω από τις αισθητικές ιδιότητές του. Ενυδάτωση στα μαλλιά, επούλωση πληγών, και πρόληψη ραγάδων. Προστατεύει ανοσοποιητικό και καρδιά, ενώ σε μικρές ποσότητες είναι σύμμαχος σε δίαιτες.
Γιαούρτι
Πλούσιο σε θρεπτικά προβιοτικά και φυσικά αντιβιοτικά, πηγή πρωτεΐνης κι ασβεστίου, γεμάτο μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, κάνει πάρα πολύ καλό στο δέρμα, ενώ οι παλαιότεροι το χρησιμοποιούσαν και σαν ηρεμιστικό.
Καρύδια
Πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, οι καρδιολόγοι συστήνουν να τρώμε κάθε μέρα μια χούφτα καρύδια, ενώ και οι γυμναστές το υμνούν για τη πρωτεΐνη προσφέρει.
Κανέλα
Το μπαχαρικό που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας είναι πραγματικό φάρμακο κατά του διαβήτη, των ουρολοιμώξεων, των πόνων περιόδου. Επιπλέον βοηθάει το πεπτικό σύστημα, είναι λιποδιαλύτης και φυσικό συντηρητικό των τροφών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ