Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

7 τρόφιμα-αντιβίωση για τη γρίπη.


Η κοινή γρίπη αρχίζει συνήθως με πονόλαιμο, ο οποίος υποχωρεί μετά από μια-δύο μέρες.
Ακολουθούν... 
τα ρινικά συμπτώματα (συνάχι, φτερνίσματα, μπούκωμα) με βήχα κατά την τέταρτη με πέμπτη μέρα.

Ο πυρετός είναι σπάνιος στους ενήλικες, όμως πιθανό να εμφανιστεί χωρίς να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Τα παιδιά έχουν πυρετό πιο συχνά με την εποχική γρίπη.

Αυτό που πρεπει να ξέρετε είναι πως διαφορετικοί ιοί προκαλούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της κοινής εποχικής ίωσης, που διαρκούν περίπου μια εβδομάδα. Στη διάρκειά της μπορείτε να επισπεύσετε τη θεραπεία με τα κατάλληλα ροφήματα και τρόφιμα.

Ροφήματα

Η γρίπη σας αφήνει εξαιρετικά αφυδατωμένους. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε όσο περισσότερα υγρά μπορείτε για να βοηθήσετε στη γρήγορη θεραπεία της γρίπης. Μπορείτε να πιείτε νερό, χυμούς και άλλα «ποτά» που περιέχουν ηλεκτρολύτες. Τα καυτά ποτά (τσάι, ζεστό νερό( είναι ιδιαίτερα ευεργετικά ως φάρμακα για τη φυσική γρίπη, επειδή η υγρασία βοηθάει στην καταπολέμηση της συμφόρησης. Ένα κοινό φάρμακο για τη θεραπεία της γρίπης είναι το ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι.

Τζίνσενγκ

Ένα από τα πιο εκπληκτικά φάρμακα για τη γρίπη, το Τζίνσενγκ περιέχει στοιχεία που στοχεύουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής αντισωμάτων που βοηθούν με τη σειρά τους στην αντιμετώπιση μολύνσεων όπως η γρίπη.

Σαμπούκος

Αυτό το βότανο είναι γνωστό ως το καλύτερο γιατρικό για τη γρίπη. Οι καρποί του έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β και C ενώ παράλληλα διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μηλόξυδο

Το ξίδι μηλίτη από μήλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη γρίπη όταν αναμειγνύεται με νερό και λαμβάνεται κάθε τρεις ώρες. Βάλτε μια κουταλιά σούπας ένα ποτήρι νερό και πιείτε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Τζίντζερ

Προσθέστε μερικές φέτες ακατέργαστη ρίζα τζίντζερ σε βραστό νερό, φτιάξτε δηλαδή ένα τσάι και αυτό θα σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο και το βήχα. Αυτό το φάρμακο για τη γρίπη μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη ναυτία.

Μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αποτελεί φάρμακο για την καταπολέμηση της γρίπης και είναι επίσης ένα κατασταλτικό του βήχα.

Προβιοτικά

Δεδομένου ότι τα προβιοτικά διατηρούν το έντερο υγιές, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Μια έκθεση του 2011 ανέλυσε δέκα μελέτες και διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά ήταν πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη οξείας λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από ό, τι ένα φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ