Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Προειδοποίηση της ΕΜΥ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποια ημέρα θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, η πιο δύσκολη ημέρα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα είναι η Τρίτη, όπου χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Για την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, μάλιστα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ
σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και αρχικά στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Δείτε αναλυτικά: 
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια- παράκτια της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πολύ γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ