Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΤΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Σειρά επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών έθιξε στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που περιορίζονται μόνο στο κέντρο της πόλης, το χρόνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η ηχηρή απουσία του κυρίου Βοργιαζίδη από τις δίκαιες διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου τέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κυρίου Παπαγιάννη. Παράλληλα, με λόγο σαφή και τεκμηριωμένο, έδωσε συνέχεια στο ζήτημα του ελέγχου των οικονομικών του Δήμου Βέροιας από τις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε δημόσια από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο να υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου, λόγω της συμπόρευσης του με ένα νέο δημοτικό συνδυασμό, ενόψει των εκλογών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κυρίου Παπαγιάννη:
«Θα ήθελα ξεκινώντας να ευχαριστήσω τον κύριο Βοργιαζίδη για την εξαιρετική τιμή που επιφύλαξε στο πρόσωπο μου, να απαντήσει δημοσίως δια του Τύπου στα όσα ανέφερα σε πρόσφατες παρεμβάσεις μου αναφορικά με τον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου από τις εισαγγελικές αρχές. Μακάρι να είχε την πολιτική τόλμη να απαντά με την ίδια αμεσότητα σε όλα όσα καταλογίζω στον ίδιο και στη διοίκηση του, για όλα όσα οδήγησαν τη Βέροια στον απόλυτο μαρασμό…
Για να ενημερώσω και το Σώμα, είχα στηλιτεύσει το γεγονός πως ο Δήμος Βέροιας περιλαμβάνεται στους μόλις 12 από τους 325 στην Ελλάδα που θα ελεγχθεί από εισαγγελείς για ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, μετά από Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων. Τόνισα μάλιστα πως αυτή η εξέλιξη προσβάλει τους δημότες και μας διασύρει στο πανελλήνιο. Ο κύριος Βοργιαζίδης απήντησε πως ο όλος έλεγχος αφορά αποκλειστικά τα σχετικά με την κατασκευή του δρόμου Σέλι – Άνω Σέλι. Εύχομαι και ελπίζω ο κύριος Δήμαρχος να μην φανεί για μια ακόμη φορά αφερέγγυος, να ισχύουν τα όσα διατείνεται. Γιατί σε ζητήματα οικονομικής διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι. Απαιτούμε απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων δημοτών.
Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά στην παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, του κυρίου Τσαπαρόπουλου, στην εκδήλωση παρουσίασης ενός νέου συνδυασμού που έγινε πριν μερικές ημέρες στην πόλη μας.Δεν θα ασχοληθώ με τα εσωτερικά της παράταξης Βοργιαζίδη, το ότι διαλύεστε και εκ των έσω είναι πλέον φανερό, η «συντροφιά του δαχτυλιδιού» της κυρίας Ουσουλτζόγλου ακολουθεί διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους. Αυτό, όμως, που μας ενδιαφέρει και ενδιαφέρει τους πολίτες της Βέροιας είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις εκλογές.
Και εδώ προκύπτει ένα ζήτημα ηθικό: Κατά την άποψη μου, ο κύριος Τσαπαρόπουλος οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου. Είναι προφανές, πως η προεκλογική σύγκρουση Δημάρχου – Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου θα φέρει αταξία και στο δημοτικό συμβούλιο, εξέλιξη που επιβάλλεται να αποτραπεί με κάθε τρόπο. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη σοβαρότητα του θεσμού, να μην επιτρέψουμε να  μετατραπεί αυτός ο χώρος σε πολιτική αρένα για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους, μικροπολιτικούς σκοπούς.
Ένα τρίτο θέμα που θέλω να θίξω είναι η πλήρης απουσία της διοίκησης του δήμου από το μέτωπο των διεκδικήσεων των αγροτών μας. Για έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό Δήμο όπως είναι αυτός της Βέροιας η κοινή λογική επιβάλει να υπάρχει μια Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης που να απασχολείται αποκλειστικά με τη ¨θωράκιση¨ του αγροτικού πληθυσμού του τόπου μας. Αυτή άλλωστε ήταν και κεντρική προεκλογική μας δέσμευση το 2014 που την επαναλαμβάνουμε και τώρα, καθώς επιμένουμε πως δεν μπορεί να εμπλέκεται το έργο της με εκείνο των Τεχνικών Υπηρεσιών, όπως συμβαίνει τώρα.
Στον αγώνα των αγροτών μας ώστε να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα τους η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είναι παρούσα ενεργά, να πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και της ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και όχι να παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις.
Ο κύριος Βοργιαζίδης θα έπρεπε αυτές τις ημέρες να είναι στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να διεκδικήσει, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για την αποκατάσταση των συσσωρευμένων αδικιών σε βάρος των αγροτών μας. Δυστυχώς, κατά την προσφιλή τακτική του, κρύβεται. Άλλωστε ο ίδιος ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των «ημέτερων», του κατεστημένου που διαφεντεύει τη Βέροια εδώ και πολλά χρόνια…
Τώρα, επειδή είμαστε και σε μέρες εορτών, βλέπουμε πως το κυκλοφοριακό και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης στη Βέροια είναι χρόνια προβλήματα που επανήλθαν με ιδιαίτερη οξύτητα στο προσκήνιο.
Για μία ακόμη χρονιά, η πλήρης έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, το απόλυτο μπάχαλο στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η επακόλουθη αναγκαστική έξωση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση τόσο των οδηγών όσο και του εμπορικού κόσμου, που περιμένει ως σανίδα σωτηρίας την τόνωση της αγοραστικής κίνησης αυτές τις ημέρες.
Είχαμε καταθέσει και στο παρελθόν συγκεκριμένες προτάσεις για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τη δημιουργία υπέργειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης.
Δυστυχώς ο κύριος Βοργιαζίδης, μονίμως απών από την καθημερινότητα της πόλης, κομπάρσος των εξελίξεων, απορροφημένος από την ανάγκη εξυπηρέτησης των κέντρων που τον έφεραν στην εξουσία, απέρριψε και τις προτάσεις αυτές. Αποτέλεσμα, η πόλη στενάζει.
Κλείνοντας, μια μικρή μόνο αναφορά στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος: Επιτέλους, γιορτάζουμε Χριστούγεννα στη Βέροια! Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί  η δημοτική αρχή κάθε χρόνο ώστε να αναδείξει το πνεύμα των ημερών, να δώσει χρώμα στην πόλη και να προσελκύσει επισκέπτες που θα τονώσουν την άγρια δοκιμαζόμενη αγορά της.
Το πρόβλημα είναι πως ο κύριος Δήμαρχος άφησε οχτώ χρόνια να πάνε χαμένα. Και το πιο σημαντικό: η περίοδος των Χριστουγέννων θα έπρεπε να είναι μια γιορτή, όχι μόνο για την πόλη της Βέροιας, αλλά και για κάθε τοπική κοινότητα. Αποτελεί δέσμευση μου, η διοργάνωση εκδηλώσεων στο κέντρο αλλά και σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε μικρή και μεγάλη τοπική κοινότητα. Η διοίκηση μας δεν θα διακρίνει τους δημότες σε παιδιά και αποπαίδια. Ως δημοτική αρχή θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα συμβάλει στην εξωστρέφεια της Βέροιας, που θα την καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή Χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους!»

Γιάννης Παπαγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ