Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επανειλημμένα τονίσει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δικαιούται να απουσιάζει από τη μάχη για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, της ιστορικής κληρονομιάς μας. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη και σαφής από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Βέροιας που έχει ως ιστορική έδρα τη Βεργίνα, το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού, θα έπρεπε να πρωτοστατεί στους αγώνες για τη θωράκιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και όχι να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις εξελίξεις.
Δυστυχώς και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος Βοργιαζίδης και οι επιτελείς του αρνήθηκαν την έκδοση, έστω, ενός ψηφίσματος για το Σκοπιανό! Είναι σαφές, πως τα συμφέροντα που υπηρετεί ο κύριος δήμαρχος, οι ιδεολογικές του εμμονές και οι μικροκομματικές του επιδιώξεις τον αποτρέπουν από το να αφουγκραστεί τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας που καταδικάζουν τη Ντροπή των Πρεσπών. Το ίδιο έπραξε άλλωστε και με το ζήτημα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτών, όπου και πάλι έμεινε άλαλος, αρνούμενος την έκδοση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης.
Ενόψει της προεκλογικής περιόδου, θα ήταν καλό όλοι οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο να ξεκαθαρίσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους γύρω από το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα. Το Σκοπιανό απαιτεί καθαρές κουβέντες απ’ όλους. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να έχει φωνή. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες


Γιάννης Παπαγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ