Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Διδακτική επίσκεψη απο την Β΄Τάξη του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας στον Ναό του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας , ιατρού και θαυματουργού στην Μονή Παναγίας Δοβρά! Φωτο και βιντεο με την ομιλια του Μητροπολιτη στους μαθητες.

Διδακτική επίσκεψη με την Β΄Τάξη του Λαππείου 1ου Γυμνασίου Νάουσας στον Ναό του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας , ιατρού και θαυματουργού στην Μονή Παναγίας Δοβρά!Επειδή στην Τάξη αυτή διδάχτηκαν οι μαθητές για την ζωή, το έργο και τα θαύματα του Αγίου Λουκά οργάνωσα την διδακτική επίσκεψη στον Ναό του. Μετά από πρότασή μου, ο Σεβασμιότατος
Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων δέχτηκε πρόθυμα να μιλήσει στους μαθητές σχετικά με την ανοικοδόμηση του Ναού, την μεταφορά των ιερών λειψάνων του από την Κριμαία κ. α. Μας υποδέχτηκε με πατρική αγάπη, εξάλλου είναι γνωστή η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τα νέα παιδιά, που είναι το μέλλον μας! Εντύπωση μου έκανε ότι πήγε και μας περίμενε στον Ναό πριν από την καθορισμένη ώρα!Μίλησε στα παιδιά μας, δέχτηκε ερωτήσεις και αφιέρωσε τον πολύτιμο χρόνο του για να μας φιλοξενήσει Στο τέλος έδωσε στα παιδιά αναμνηστικά δωράκια και αφού προσκύνησαν τα παιδιά τα λείψανα του Αγίου και πήραμε την ευχή του αποχώρησε! Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον παλαιό Ναό της Παναγίας Δοβρά, όπου μας μίλησε ο Γέροντας Δαβίδ.Απολαύσαμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και την ηλιόλουστη ημέρα!Επόμενος προορισμός ο Ναός των Αγίων Αναργύρων στη Βέροια. Εκεί στο πάρκο βρήκαμε τα όργανα γυμναστικής του Δήμου Βέροιας και απασχολήθηκαν αρκετά! Στο πάρκο της Εληάς τα αφήσαμε ελεύθερα για λίγη ώρα και στις 13.00 αναχώρηση για την Νάουσα. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, έτσι το εισέπραξα εγώ! Ευχαριστώ από καρδιάς τον Μητροπολίτη μας και συγχαίρω τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους!Ευχαριστώ και τους συνοδούς συναδέλφους: την κ. Καλένη Μαρία, την κ. Καρδάκου Μαρίνα και τον κ. Νικολάου!Νομίζω ότι θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η μέρα!
ΦΑΝΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ