Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ¨Η ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ¨

Με αφορμή την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ του 2019 ως Έτους Γενοκτονιών και τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η δημοτική παράταξη «Δικαίωμα για νέα Βέροια»και ο πολιτιστικός σύλλογος «Μακεδονικός Ρόδακας» διοργανώνουν τη Δευτέρα 18/2 και ώρα 18.00 στον πολυχώρο Εληά στη Βέροιαενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η αιωνόβια Γενοκτονία των Ελλήνων» και κεντρικό ομιλητή το στρατηγικό αναλυτή Νίκο Λυγερό.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) Αντώνης Οραήλογλου και ο εκπρόσωπος της Ελληνοαρμενικής κοινότηταςΠαύλος Γκιουλόγλου ενώ θα συντονίσει και θα μιλήσει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης.
Σε σχετική δήλωση του ο κ. Παπαγιάννης επισημαίνει τα εξής: Συνεπείς στον αγώνα για τη διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για μια εκδήλωση μνήμης, με αφορμή το Έτος Γενοκτονιών και τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την απαρχή της εφαρμογής του σχεδίου που οδήγησε στο μαρτυρικό τέλος της μακραίωνης ιστορικής και δημιουργικής διαδρομής του Ελληνισμού στην Ανατολή.
Θα καλωσορίσουμε στη Βέροια το στρατηγικό αναλυτή Νίκο Λυγερό, τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ Αντώνη Οραήλογλου και τον εκπρόσωπο της ελληνοαρμενικής Κοινότητας Ελλάδος Παύλο Γκιουλόγλου, διακεκριμένες προσωπικότητες που θα αναδείξουν τη φρικιαστική πραγματικότητα των Γενοκτονιών σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών, που προσβάλουν ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και συμπεριλαμβάνονται στις πιο μαύρες σελίδες της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Καλώ όλους τους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες να ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας και να τιμήσουν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε».

Γιάννης Παπαγιάννης
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίω Επικρατείας
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ