Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Μιχάλης Χαλκίδης Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας - Εργασιακός μεσαίωνας στον Δήμο Αλεξάνδρειας;


Ενημερωθήκαμε ότι στον Δήμο Αλεξάνδρειας συμβαίνουν γεγονότα που, αν αληθεύει τμήμα αυτών,θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς.

α. Ποιο προσωπικό καθαριότητας καθαρίζει τις σχολικές μονάδες τον μήνα Σεπτέμβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αν πληρώνεται για την εργασία αυτού του μήνα και αν υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά.

β.Γιατί οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου και εργαζομένων υπογράφονται στις αρχές Οκτώβρη και όχι πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή προ της 1/9.

γ.Ο Δήμος εισπράττει από το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης, που είναι ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης, χρήματα για δέκα μήνες ετησίως για κάθε καθαρίστρια  και αποδίδει στις καθαρίστριες μισθούς εννέα μηνών. Τα υπόλοιπα επιστρέφονται, αν ναι έχετε τα αντίστοιχα παραστατικά και αν όχι ποιος τα έχει;

δ.Οι οδηγίες του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης με το 604/159/29464 έγγραφο με ημερομηνία 4/9/2018 λένε με σαφήνεια ότι οι συμβάσεις μίσθωσης έργου καθαρισμού εφεξής  καταρτίζονται ενιαία με διάρκεια δύο διδακτικών ετών. Δηλαδή για τα έτη 2018-2019 και 2019-2020. Γιατί ο Δήμος Αλεξάνδρειας παραβίασε την σχετική διάταξη και υπέγραψε συμβάσεις ενός διδακτικού έτους, ενώ οι όμοροι Δήμοι υπέγραψαν για δύο διδακτικά έτη, όπως ο νόμος επέβαλλε; 

ε.Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας δικαιούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας και γάλα όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου οικ.4632 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών. Μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην αύξηση του κονδυλίου σε 28.000.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών. Γιατί δεν δίνονται τα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και φυσικά που βρίσκεται το σχετικό κονδύλιο που εισπράττεται από τον Δήμο και δεν αποδίδεται στους εργαζόμενους;

Εάν αληθεύει έστω και μέρος των αναφερομένων, παρότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας επιβεβαιώνουν το σύνολο, θα είναι προφανές ότι εδώ και χρόνια συστηματικά και ενσυνείδητα εκβιάζονται εργαζόμενοι με φόβητρο την μη επαναπρόσληψη, ότι πιο χυδαίο για χώρα πολιτισμού και εργατικών δικαιωμάτων. 

Αν δε τα ποσά που αναφέρονται, παρακρατώνται χωρίς να αποδίδονται στους δικαιούχους-εργαζόμενους και δεν υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση για το που πηγαίνουν, φυσικά θα πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο που τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δοθούν άμεσα απαντήσεις, αν υπάρχουν, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω.

Μιχάλης Χαλκίδης 
Υποψήφιος Δήμαρχος 
Δήμου Αλεξάνδρειας.

1 σχόλιο:

  1. Μιχάλη καλό θα ήταν να ασχολείστε πρώτα με το μεγάλο πρόβλημα του τόπου μας. του Δημότη αγροτη της Αλεξάνδρειας που είναι το Ροδάκινο και μετά όλα τα υπόλοιπα όπως παιδικές χαρές πάρκα και αδέσποτα. Μιχάλη θέλουμε να Λιτουργεισουν όλοι οι κατασχεμενοι αγροτικοί Συνεταιρισμοι και οι Ενοσεις αγροτικών Συνεταιρισμων .Και την Διαχείριση και την Διακίνηση να την κάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αφού όλοι τους είναι Μορφωμένοι και Πτυχιούχοι. Μόνο έτσι θα γεμίσει Ζωή ο Δήμος Αλεξάνδρειας και σε όλα τα χωριά του Δήμου. Μιχάλη θα έχουν δουλειά όλοι οι Άνεργοι και εμείς θα περνουμε την τιμή αυτή που Αξίζουμε και δεν θα προσκιναμε τους Εμπόρους να μας πάρουν τα ροδακινα και να μας πλιρωνουν οπότε θέλουν και όσο θέλουν. Αν το κάνετε αυτό όχι μόνο εσύ αλλά όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε και τα Παιδιά μας και δεν θα Μεταναστευσουν στην Γερμανία. Ετσι θα χαρουμε και Εγγονια.Αλλιώς θα Γεράσουμε με τους Αλβανούς και η Μακεδονία θα έχει μόνο Γέρους ΈΛΛΗΝΕΣ. Μιχάλη κουραστικαμε να καλειεργουμε να παράγουμε να τα κουβαλάμε τα Ροδακινα και να μας τα Τρώνε Άλλοι και για εμάς να μην περισσεύει Τίποτα. Καιρός είναι να δουλεψουν οι Δήμοι για τα Συμφέροντα του Κάθε Δημότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ