Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Το εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και φέρνει το θέμα της λειτουργίας του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ επισκέφθηκε ο Κώστας Καλαϊτζίδης και φέρνει το θέμα της λειτουργίας του, στο Περιφερειακό Συμβούλιο
 
- ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το πρόβλημα που δημιουργείται από τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου τυποποίησης γάλακτος της Vivartia (πρώην Νεστλέ) στο Πλατύ
Ημαθίας, θα συζητηθεί εκτάκτως, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα. Στόχος είναι να εξεταστούν, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της περιφερειακής αρχής, πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν στη συνέχιση της λειτουργίας του και στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων του.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο, στο Πλατύ Ημαθίας, όπου είχε συναντήσεις με τη Διεύθυνση του εργοστασίου και εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθεί από την κάθε πλευρά, σχετικά με τις εξελίξεις και τους λόγους που οδηγούν στην απόφαση της εταιρείας για διακοπή της παραγωγής και για το μέλλον των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη θέση του, που είναι και θέση της περιφερειακής αρχής, για την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου αλλά και να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται εκεί.

Ο Κώστας Καλαίτζίδης ζήτησε τόσο την πλευρά της διοίκησης όσο και την πλευρά των εργαζομένων, να παρουσιάσουν και να διατυπώσουν  τις θέσεις τους και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενώ προσκάλεσε εκπροσώπους τους και στη συνεδρίαση της Δευτέρας, πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα η πλευρά των εργαζομένων.

Στις συναντήσεις που έγιναν στο εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ συμμετείχε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιωτης Γκυρίνης μετά από πρόσκληση και προηγούμενη ενημέρωση του Κώστα Καλαϊτζίδη προκειμένου να υπάρχει ενιαία και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας περιορίστηκε στην παρακάτω δήλωση:

Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η αυτοπροβολή. Δεν πήγαμε στο Πλατύ για να βγούμε φωτογραφίες ούτε και θα κάνουμε παραπέρα δηλώσεις. Προέχει και θέλουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστάσιου και να μη χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας όπου θα εισηγηθώ το θέμα εκτάκτως και ευχαριστώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα που άμεσα και έμπρακτα έδειξε ξανά το ενδιαφέρον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ