Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Τάσος Μπαρτζώκας: «Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για μείωση ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις - Είμαστε ακόμη στην αρχή!»

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση του ν. 4611/2019».

Το νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, διότι ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν και γιατί, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120
δόσεων, ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και επειδή έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υπηρετεί τους στόχους που τέθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και με το οποίο τηρούνται οι υποσχέσεις για αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, για ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές, την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος, ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για όλους.

Σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας σημειώνει:

«Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που μειώνει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ, χωρίς να εξαιρείται κανείς, με δίκαια και κλιμακούμενη ελάφρυνση. Στον επόμενο 1,5 μήνας κοντά στα 4 εκατομμύρια Έλληνες θα διαπιστώσουν ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους.
Αλλά και στις 120 δόσεις, περίπου 1.300.000 συμπολίτες μας και επιχειρήσεις θα δουν σημαντικά μεγαλύτερη ωφέλεια. Τα λόγια τα είπαμε προεκλογικά. Πριν καν συμπληρώσουμε μήνα στην ηγεσία της χώρας προχωράμε ασταμάτητα με έργα. Και ακόμα είμαστε στην αρχή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ