Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Γιώργος Καρασμάνης: «ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ Ο κ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»!

Με ΕΡΩΤΗΣΗ του προς τον σημερινό Υπουργό, ο Γιώργος Καρασμάνης, ζητεί να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα επίσημα έγγραφα με τα οποία ο κύριος Σταύρος Αραχωβίτης, όπως ισχυρίζεται, είχε ζητήσει έγκριση Προγράμματος Αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, όπως και Έκτακτου Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Επιτραπέζιου Ροδάκινου.


Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης με αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Στις 19 Ιουνίου, μόλις δεκαεπτά (17) ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε σύσκεψη στο Υπουργείο και με συμμετοχή βουλευτών των ροδακινοπαραγωγικών περιοχών, ανακοίνωνε ότι «άμεσα προχωράμε και ετοιμαζόμαστε για να καταθέσουμε σχετική πρόταση για Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών».
Μια εβδομάδα μετά την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, πάλι ο κ. Αραχωβίτης μαζί με άλλους συναδέλφους του, κατέθεσε (στις 2 Αυγούστου) Ερώτηση προς τον μόλις… πέντε ημερών νέο Υπουργό, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί ¨τι έγινε¨ αυτό το κοινοτικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης!

ΕΠΕΙΔΗ, ουδείς εκ των παραγωγών ή των φορέων τους έχει αντιληφθεί με ποιους ακριβώς κοινοτικούς αξιωματούχους είχε ξεκινήσει συζητήσεις για το θέμα και σε ποια επίσημα δελτία του Υπουργείου – με συγκεκριμένες ημερομηνίες και αριθμούς πρωτοκόλλων – ανακοινώθηκαν αυτές οι συζητήσεις. Όπως, ουδείς έχει επίσημα πληροφορηθεί πότε και με ποιους, εδώ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεργάστηκε για την κατάρτιση του απαιτούμενου σχετικού Φακέλου που – είπε ότι – κατέθεσε για έγκριση Επιδοτούμενου Προγράμματος Αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που απαιτεί μήνες για τη σωστή και τεκμηριωμένη ολοκλήρωση και κατάθεσή του.

ΕΠΕΙΔΗ ακόμη, ο κ. Αραχωβίτης είχε πει τότε ότι ΘΑ κατέθετε και Φάκελο στην Ευρωπαϊκής Επιτροπή για «έγκριση Έκτακτου Εθνικού Προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω
Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών που θα αφορούσε όλους τους ροδακινοπαραγωγούς – συνεταιρισμένους και μη».

ΕΠΕΙΔΗ από την προαναφερθείσα Ερώτηση του, φαίνεται ότι μόλις τώρα ο κ. Αραχωβίτης πληροφορείτο για το ρώσικο εμπάργκο και τις – όντως – τραγικές συνέπειές του στο εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών, δεδομένου ότι και ο ίδιος, όπως και ο προκάτοχός του, όπως και συνολικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησαν ¨ξεκρέμαστους¨ επί τεσσεράμισι χρόνια χωρίς καμιά απολύτως υποστήριξη – ούτε καν μια κουβέντα – στα κοινοτικά όργανα.

ΕΠΕΙΔΗ, οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν εμπαιχθεί απροκάλυπτα και με την περιβόητη αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2017, για την οποία δεσμεύονταν – στα λόγια – ότι ΘΑ διεκδικούσαν και ΘΑ πετύχαιναν λύσεις σε πολλά προβλήματα αλλά, δεν… έθεσαν καν το μείζον ζήτημα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο επιτραπέζιο ροδάκινο, που αντιμετώπιζε τεράστιο θέμα τιμών, και ενώ τότε το σχετικό ¨κλίμα¨ ήταν εξαιρετικά ευνοϊκό σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ακόμη οι παραγωγοί μας ρωτούν εναγώνια ¨τί επιτέλους έχει γίνει¨ με το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, προκειμένου να προγραμματίσουν τις καλλιέργειές τους. Όπως και τι θα γίνει με την στρεμματική ενίσχυση.

ΕΠΕΙΔΗ, ο Ερωτών με ανακοίνωσή του της 6ης Αυγούστου είχε δεσμευτεί ότι θα ζητούσε την επίσημη επιβεβαίωση ότι ο πρώην Υπουργός όντως είχε προβεί στις ενέργειες προς τα κοινοτικά όργανα για όλα όσα είχε ισχυριστεί στη σύσκεψη της 19ης Ιουνίου

ΖΗΤΕΙΤΑΙ από τον κ. Υπουργό

· Να καταθέσει στη Βουλή όλα τα επίσημα έγγραφα τα οποία ο κ. Αραχωβίτης ισχυρίζεται ότι είχε στείλει στην ΕΕ για την έγκριση, τόσο προγράμματος Αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, όσο και για την έγκριση Έκτακτου Εθνικού Προγράμματος για δωρεάν διανομή επιτραπέζιου ροδάκινου.

Ο ΕΡΩΤΩΝ Βουλευτής


Γιώργος Καρασμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ