Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΝ - Όλοι στη συγκέντρωση Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. 6:00μμ στην Πλατεία Επισκοπής Να πληρωθούν τώρα εργάτες και αγρότες, είναι ζήτημα επιβίωσης!

 

Δεκάδες εργαζόμενοι στην περιοχή μας που εργάστηκαν ή εργάζονται στα διαλογητήρια παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με οφειλές σε μέρος ή όλων των δεδουλευμένων. Αντιμέτωποι με την απληρωσιά, τα ατέλειωτα ωράρια, την ανασφάλιστη εργασία κλπ. Στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στο ταμείο ανεργίας, χάνουν επιδόματα γιατί δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι αντεργατικοί νόμοι.

Απλήρωτοι και οι αγρότες της περιοχής μας από παραγωγή που έχουν παραδώσει, αντιμέτωποι με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τη φοροληστεία, το εμπάργκο, τις καταστροφές κλπ.

Εργάτες και αγρότες, αντιμέτωποι με αυτές τις πολιτικές που μας τσακίζουν για να εξασφαλίσουν την τεράστια κερδοφορία τους μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι. Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση παρά τα προβλήματα της πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό, τι μας έχουν αφαιρέσει.

Απαιτούμε:

· Τώρα να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες.

· Ένταξη στο ταμείο ανεργίας με 50 ημερομίσθια.

· Να αποζημιωθούν οι αγρότες στο 100% των ζημιών που υπέστησαν, κατάργηση του εμπάργκο.

· Να καταργηθούν οι πλειστηριασμού σπιτιών και χωραφιών.

· Να μην κοπεί ρεύμα και νερό σε καμιά ανήμπορη λαϊκή οικογένεια.

· Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να πραγματοποιούνται μαζικά τεστ, να μη χαθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ