Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Αποφασισμένη να «τρέξει» τους πλειστηριασμούς με ένταση της καταστολήςΜε τα ΜΑΤ και με συλληψεις οσων αντιδρουν τρομοκρατουν τον λαο.

Αποφασισμένη να «τρέξει» τους πλειστηριασμούς σε βάρος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προωθώντας παράλληλα ενισχυμένα μέτρα καταστολής σε βάρος των κινητοποιήσεων για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, με πρόσχημα την «ανάγκη για ασφάλεια των συμβολαιογράφων».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός
Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δ. Λιάκος, ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών. Οι πρωτοβουλίες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η «απειλή» και η «διατάραξη οικιακής ειρήνης» σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ' έγκληση, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Επιπλέον προβλέπεται ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, ώστε να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί με «ασφάλεια», δηλαδή με καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ