Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Γιώργος Ουρσουζίδης - Ανανέωση αδειών οδήγησης για οδηγούς που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό τέταρτο (74ο) έτος της ηλικίας τους...

Ρυθμίσεις θεμάτων Αδειών Οδήγησης & ΕΔΧ οχημάτων

Συζητείται η τροπολογία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο σχέδιο Νόμου: «ΘΕΜΑΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΑΣΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που εισάγεται σήμερα 3.10.2018 προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
Η υπόψη τροπολογία αφορά,

1. Στην ανανέωση αδειών οδήγησης για οδηγούς που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό τέταρτο (74ο) έτος της ηλικίας τους.
2. Στα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

1. Ρυθμίσεις θεμάτων αδειών οδήγησης
Με την παρ. 1 προβλέπεται η ασφαλιστική κάλυψη των υποψηφίων οδηγών (συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό τέταρτο (74ο) έτος της ηλικίας τους και έχει λήξει η άδεια οδήγησής τους) κατά την εκπαίδευση αλλά και την εξέταση.
Με την παρ. 2 προβλέπεται ότι η ανανέωση κάθε κατηγορίας άδειας οδήγησης επιτρέπεται να γίνεται οποτεδήποτε πριν την ημερομηνία λήξης της.
Με την παρ. 3 ορίζεται ότι άδειες οδήγησης κατόχων, που έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό τέταρτο (74ο) έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα
δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς, σύμφωνα με το π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).
Η ημερομηνία προγραμματισμού δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Για την παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών που κατατέθηκε η αίτηση.
2. Ρυθμίσεις ΕΔΧ οχημάτων
Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι). Για τον λόγο αυτό θεσπίζεται με την παρ. 1 η δυνατότητα θέσης σε κυκλοφορία ως Ε.Δ.Χ – ΤΑΞΙ αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Με την παρ. 2 προβλέπεται για την υποκατηγορία Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων ειδικής μίσθωσης (ΕΙΔΜΙΣΘ) ΑΜΕΑ ότι επιτρέπεται να διατηρήσουν το λευκό χρώμα, εφόσον υποβληθεί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, σχετική υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφέρειας, εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ του παρόντος.
3.10.2018 Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ