Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Νίκου Κόγια εκφράζει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία Ημαθίας

 

Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Νίκου Κόγια εκφράζει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία Ημαθίας που με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον "ξεχωριστό σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς".

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρει: "Με βαθιά θλίψη οι φίλοι και οι φίλες, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες από την Βέροια και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, αποχαιρετάμε έναν ξεχωριστό σύντροφο, αγωνιστή της ζωής , που υπηρέτησε την Αριστερά και τις αξίες της, για επτά και πλέον δεκαετίες, τον Νίκο Κόγια.

Φυλακίστηκε το ΄45 με τον στρατιωτικό νόμο 509 ΄΄περι αποσπάσεως ελληνικού εδάφους από τους Βουλγάρους΄΄και αποφυλακίστηκε το ΄62, στάλθηκε στην εξορία το ΄68 στα καταραμένα Νησιά, που η Χούντα ανεπιτυχώς τα χαρακτήριζε σαν τόπους ΄΄αναμόρφωσης πολιτικών κρατουμένων΄΄ενώ στην πραγματικότητα ήταν τόποι μαρτυρίων  και επέστρεψε το ΄71, Ιδρυτικό μέλος του Κ.Κ.Ε εσωτερικού, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, μέλος της Γραμματείας του Α.Κ.Ε, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο Νικος υπήρξε όλη του την ζωή ένας αγωνιστής της Αριστεράς, συνεπής και ευγενικός, αξιοπρεπής, πάντα παρών, ένας άνθρωπος που πάντα έδινε και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Η ζωή του όλη, ένας ατέλειωτος αγώνας για την Αριστερά και το κίνημα.

Η συμμετοχή του όπου χτυπούσε η καρδιά της Δημοκρατίας, στα πεζοδρόμια στους Λαικούς αγώνες, στις συνελεύσεις, την διέκοψαν τα χρόνια του και το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του. Δίκαια οι συν/φοι του, οι φιλοι του, βλέπουν στο πρόσωπο του Νίκου το πρόσωπο ενός αληθινού ΄΄Λαικού Αγωνιστή΄΄.

Συμπαραστάτρια, πάντα δίπλα στο πλευρό του όλα τα δύσκολα χρόνια της φυλακής και της εξορίας, η ακούραστη και ηρωική γυναίκα του, η Λίτσα.

 Θα μας συντροφεύει πάντα ο ανιδιοτελής αγώνας του, η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε συλλογική προσπάθεια, η αγωνία του για την πορεία του κινήματος.

Στην οικογένειά του, την αγάπη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ