Οδεύουμε, λοιπόν, ολοταχώς προς εκλογές... Τα "επιτελεία" ετοιμάζονται, οι υποψήφιοι "προβάρουν" λόγους και κουστούμια, τα "παπαγαλάκια" ακονίζουν το μυαλό τους... Όμως, όσο και αν φαντάζει όμοια η επερχόμενη εκλογική διαδικασία με τις προηγούμενες, σε καμία περίπτωση δεν είναι - ή δεν θα έπρεπε να είναι - ίδια.
Μια χώρα "πληγωμένη", που πριν 2 χρόνια και 1 μήνα ψήφιζε και εξέλεγε με τυμπανοκρουσίες τον "σωτήρα" Γιώργο Παπανδρέου που φώναζε "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", απορρίπτοντας το πρόγραμμα του Κώστα Καραμανλή που έλεγε πως "θα ληφθούν σκληρά μέτρα", καλείται και πάλι να επιλέξει και - κυρίως - να πιστέψει και να εμπιστευθεί πολιτικά πρόσωπα και λόγια, για... το καλό του.
Ποιον να πιστέψεις και σε ποιον να εναποθέσεις τις ελπίδες σου; Ποιο πρόσωπο ή κόμμα θα τηρήσει
όσα πει; Ποιος - διαχρονικά - τήρησε τα όσα είπε;
όσα πει; Ποιος - διαχρονικά - τήρησε τα όσα είπε;
Ας μην γελιώμαστε, κανείς! Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια οι ανεξάρτητοι και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες ψηφίζουν το "μη χείρον" και 'όχι το "βέλτιστον".
Σε τοπικό επίπεδο, οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων, κυρίως των δύο - πάλαι ποτέ - "μεγάλων" κομμάτων, θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου, για να αποδείξουν πως τους αξίζει μια θέση στη Βουλή. Μία θέση, και όχι "είναι άξιοι", έχει μεγάλη διαφορά. Και αυτό, όχι γιατί δεν υπάρχουν αξιόλογα πρόσωπα στην Ημαθία - ελπίδα όλων είναι να υπάρχουν - αλλά επειδή όσο αξιόλογα, ικανά, αγνά και αν είναι τα στελέχη αυτά, ως βουλευτές θα ακολουθήσουν πιστά (κάποιοι το λένε "δουλικά") τα κόμματά τους. Λίγοι είναι γαρ αυτοί που τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημά τους και, φυσικά, αποκεφαλίστηκαν.
Καλώς ή κακώς, τέσσερα άτομα από την Ημαθία θα εκλεχθούν και θα μας εκπροσωπούν για το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Σωτήρες - ας μην τρέφουμε αυταπάτες - δεν πρόκειται να είναι, οπότε τουλάχιστον ας εκλέξουμε αυτούς που θεωρούμε πως μπορούν να προωθούν αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας και ενδεχομένως καταφέρουν με τις παρεμβάσεις τους να βγει κάτι καλό για τον τόπο.
Πεσιμιστική ενδεχομένως η παραπάνω άποψη, αλλά κομματάκι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα μας... προκύψει ο "Μεσσίας".
Όπως και να έχει, σε αυτές τις εκλογές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τους λίγους να αποφασίσουν για όλους. Η αποχή είναι "βούτυρο" στο ψωμί για πολλούς, καθώς δεν επηρεάζονται - παρά μόνο στατιστικά - τα αποτελέσματα. Από την άλλη, υπάρχουν απόψεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι η "λευκή" ψήφος έχει τόση δύναμη, που αν ξεπεράσει το 50% κατά μία ψήφο (επί των ψηφισάντων πάντα), δεν εκλέγεται κανείς, καθώς δείχνει την απόρριψη των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα. Οπότε, οτιδήποτε άλλο μετράει εκτός από την αποχή και το άκυρο ψηφοδέλτιο.
Υ.Γ.: Ως φιλική συμβουλή προς τους υποψηφίους, να έχουν κατά νου τα παραπάνω, καθώς πλέον όσο και αν το θέλουν ή το επιδιώξουν, δεν θα πιστέψει πως αυτοί θα αλλάξουν τον κόσμο ή θα αποτελέσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίσαμε.
Και γιατί να τους πιστέψει δηλαδή, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει, τόσο οι νοοτροπίες, όσο και - πολλές περιπτώσεις - τα πρόσωπα.
Η πολιτική και οι πολιτικοί ζουν την μεγαλύτερη φάση απαξίωσης και αυτό είναι σίγουρα το πρώτο και τελευταίο πράγμα που πρέπει να έχει κανείς στο μυαλό του.
(Στο παραπάνω, για λόγους δικαιοσύνης και... κρυφής ελπίδας για κάτι καλύτερο, εξαιρούνται οι "πρωτοεμφανιζόμενοι" υποψήφιοι, με πολλές - πολλές - πολλές επιφυλάξεις φυσικά).
Δημοσιογράφος, διαχειριστής του ειδησεογραφικού διαδικτυακού κόμβου inveria.gr
Το Γολγοθά τσ΄αγάπης σου πώς θα τονε περάσω που πρέπει να 'χω δύναμη εις την κορφή να φτάσω
ΑπάντησηΔιαγραφή