Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

police_greece1

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτα ειναιτα χαλια μας ελλείψεις και εγκαταλειψη παντου οπως στην προκειμενη περιπτωση σε εμια κρατικη υπηρεσια υψίστης σημασιας οπως η συνοριοφυλακη να μην εχει περιπολικο της προκοπης για να κινιθει και αν χαλασει καποιο μπορει  να μην εχει και καθολου και οι μεταγωγες η περιπολιες η οτιδηποτε αλλο να γινονται ποιος ξερε ι ακομα και με κανενα μισθωμενο ταξι και ολα αυτα γιατι? Οταν υπηρχαν τα λεφτα πηγαιναν αλλου και αλλου και οχι εκει που χρειαζοταν και τωρα πουδεν υπαρχουν βγαινουν στην φορα ολες οι αθλιες ελλείψεις και παραλείψεις


Από την Ένωση Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Όλο και περισσότερο παρατηρείται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο ακινητοποίησης των Υπηρεσιακών Οχημάτων. Τα περισσότερα από αυτά πλέον είναι μη λειτουργικά και επικίνδυνα με αποτέλεσμα να «διακοσμούν» τις αυλές των Τ.Δ.Λ. του Νομού μας. Πρόθεση αποκατάστασης των φθορών και των αναλώσιμων υλικών δεν φαίνεται να υπάρχει πόσο δε μάλλον σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κονδυλίων για την συντήρησή τους .
Χαρακτηριστικό της πλήρης εγκατάλειψης των οχημάτων είναι πως σε μία ενδεχόμενη νέα βλάβη του από ενός (!!!) εναπομείναντος οχήματος και στα δύο τμήματα, η εκτέλεση Υπηρεσίας θα είναι αδύνατη, πράγμα πολύ πιθανόν λόγο της συνεχούς χρήσης
Τα Περιπολικά πλέον δεν κρύβουν τις αδυναμίες τους. Με σοβαρές βλάβες σε όλα τα επιμέρους συστήματα των οχημάτων,
(μηχανικά, πέδησης, βλάβες στο σκάφος των οχημάτων, ακατάλληλα ελαστικά, περιπολικά που ξεπερνούν πολλές φορές στο διπλάσιο τα χλμ για προγραμματισμένο servis) και που δεν πληρούν καν τους απλούς κανόνες υγιεινής, (δεν καθαρίζονται εσωτερικά και δεν γίνεται η απαραίτητη απολύμανση, δεν λειτουργούν τα καλοριφέρ ή ανακυκλώνουν τα ίδια τους τα καυσαέρια στο χώρο της καμπίνας!)
Με αυτά τα οχήματα, όταν και αν είναι διαθέσιμα, καλούμαστε να εκτελέσουμε Υπηρεσία στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, με αυξημένο φόρτο εργασίας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο την δική μας σωματική ακεραιότητα όσο και των συνεπιβαίνοντων μεταγόμενων ή και πολιτών ακόμα. Τι να περιγράψει πλέον , κάποιος οδηγός στην αναφορά της εκτελεσθείσας υπηρεσίας για την κατάσταση των οχημάτων !!! .
Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με το γεγονός ότι ο στόλος των οχημάτων των Τ.Δ.Λ. είναι πεπαλαιωμένος(12 ετών με πάνω από 700000 χλμ το καθένα) οδηγούν στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου οχημάτων. Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ και την FRONTEX, έχουν δοθεί (και εξακολουθούν να δίδονται) κονδύλια για την αγορά οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παρόλα αυτά όμως αποδεικνύεται δυστυχώς πως αυτά τα κονδύλια και τα σχετικά προγράμματα δεν αγγίζουν τις Υπηρεσίες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης.
Ακόμη και αν πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της Α’ Ζώνης , η ανακατανομή που πραγματοποιείται επηρεάζει θετικά και τις Υπηρεσίες της Β’ Ζώνης. Δυστυχώς όμως η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας τα τελευταία έτη δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις εν λόγο ανακατανομές πόσο δε μάλλον οι δύο Υπηρεσίες Δίωξης λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών και Νάουσας.
Κλείνοντας να σας υπενθυμίσουμε πως η κατάσταση των οχημάτων και κατ' επέκταση η μη σωστή χρήση αυτών έχει αποτέλεσμα τον ελλιπή αστυνομικό έλεγχο, τις μειωμένες προληπτικές αστυνομικές περιπολίες και την μείωση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη.
Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε για την ικανή ανανέωση του στόλου των οχημάτων που απαιτείται στις Υπηρεσίες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών και Νάουσας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ