Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΜΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Τα προγράμματα προώθησης φρουτολαχανικών, κομπόστας και κρασιού πέντε ελληνικών φορέων και εταιρειών ενέκρινε στις 28 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο έγκρισης 20 προγραμμάτων προώθησης αγροτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε Τρίτες Χώρες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων, που θα έχουν διάρκεια τριών ετών, ανέρχεται στα 70,7 εκατ. ευρώ.Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων, που θα έχουν διάρκεια τριών ετών, ανέρχεται στα 70,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα εγκεκριμένα προγράμματα, που θα διαρκέσουν τρία χρόνια είναι
τα εξής:
- ACAG (4,99 εκατ. ευρώ μαζί με ρουμανικό φορέα) για νωπά φρούτα και λαχανικά σε Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία,
- ΕΝΟ Α.Β.Ε. (2,6 εκατ. ευρώ μαζί με βουλγάρικο φορέα) για κρασί σε Καναδά, Ελβετία και NAM,
- Α.Σ. Τυμπακίου (3,26 εκατ. ευρώ) για νωπά κηπευτικά σε Ελλάδα, Πολωνία και Βουλγαρία
- Κοινοπραξία ΔΕΛΚΟΦ (3,39 εκατ. ευρώ) για κομπόστα ροδάκινο σε Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία
- Κοινοπραξία ΑΛΜΜΕ (3,55 εκατ. ευρώ) για κομπόστα ροδάκινο σε Νορβηγία, Ρωσία και Ουκρανία.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων, που θα έχουν διάρκεια τριών ετών, ανέρχεται στα 70,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 36,9 εκατ. θα καλυφθούν από κοινοτικά κονδύλια.
Να σημειωθεί ότι τα επιλέξιμα προγράμματα καλύπτουν νωπά και μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά, γάλα και γαλακτοκομικά, προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΠΕ, σπορέλαιο, οίνοι και κρέατα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης, οι υπηρεσίες της Κομισιόν έλαβαν από τα μέσα Φεβρουαρίου 41 προγράμματα που στοχεύουν στην εσωτερική αγορά και τις Τρίτες Χώρες. Από αυτά, τα 20 προγράμματα επιλέχθηκαν μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης της συγχρηματοδότησης.
Τέσσερα από τα επιλέξιμα προγράμματα προτάθηκαν από πάνω από ένα κράτος – μέλος ενώ αυτά που αφορούν τις Τρίτες Χώρες στοχεύουν στις αγορές της Κίνας, Νορβηγίας, Ρωσίας, Ελβετίας, Ουκρανίας και Βορείου Αμερικής.

Βρείτε εδώ τον πλήρη κατάλογο των προγραμμάτων και των προϋπολογισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ