Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή του Επιμελητηρίου στον Υπουργό Ανάπτυξης για τα τιμολόγια της ΔΕΗ


Epimelitirio
Επιστολή με θέμα τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ στον υπουργό Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας , έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Κύριε υπουργέ,
Έντονο προβληματισμό αλλά και δυσαρέσκεια προκάλεσε στα μέλη μας, η είδηση από τα μέσα Ενημέρωσης, ότι η διοίκηση της ΔΕΗ προετοιμάζει αυξήσεις της τάξης του 30%-40% μεσούσης της οικονομικής δυσπραγίας που διαχέεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας, με ανυπολόγιστες πλέον διαστάσεις. Αδιαφορώντας πλέον εάν με τα τιμολόγια της καταβαραθρώνει πλέον τις εμπορικές – βιοτεχνικές – βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας.
Με την τακτική της αυτή θεωρεί και αυτή με την σειρά της ότι οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες είναι εχθροί της κοινωνίας και οφείλει να τις εκδικείται με συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια, ανεξάρτητα εάν αυτές αποτελούν τον κύριο όγκο πελατών της, αδιαφορώντας ακόμη και αν αυτές πάψουν να λειτουργούν.
Αδιαφορεί τελείως για το ένα αυξηθεί το παραγωγικό κόστος της χώρας, αγνοώντας μάλιστα στοιχεία του ΙΟΒΕ που λένε ότι ενώ το 2011 η βιομηχανική παραγωγή έχει συρρικνωθεί κατά 7,7%, εν τούτοις οι βιομηχανικές επιχειρήσεις (πελάτες της δηλαδή), κάνουν προσπάθειες να κρατηθούν εν λειτουργία παρόλη την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς και να βελτιώσουν τα μεγέθη τους. Και το κάνουν αυτό εξορθολογίζοντας τα κόστη τους που σε αρκετές περιπτώσεις η συρρίκνωση αυτών οδηγεί και σε απολύσεις. Αντίθετα η ΔΕΗ προφανώς επειδή λειτουργεί μονοπωλιακά, επιμένει σε αυξήσεις της τάξης του 30%-40% μέσα στο 2013, ώστε να κρατήσει ακόμη τις σπατάλες της.
Η ΔΕΗ «του λαού» και «ο Προστάτης μας», η ΓΕΝΟΠ αδιαφορεί ότι οι αυξήσεις αυτές θα περάσουν από την παραγωγή στην κατανάλωση με αντίστοιχες αυξήσεις στα προϊόντα. Αδιαφορούν ακόμη και αν μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Η πραγματική διοίκηση της ΔΕΗ που εδώ και δεκαετίες είναι τα στελέχη της που θεωρούν τον εαυτό τους περίπου ιδιοκτήτες της, όταν βλέπει τα κέρδη της να μειώνονται , αντί να φροντίζει να εξορθολογίσει τα κόστη της, να δει τι πραγματικά φταίει, προσπαθεί να ανακτήσει τις ζημιές με αυξήσεις στα τιμολόγια των πελατών της.
Η μέση επιχείρηση αλλά και η βαριά βιομηχανία δεν μπορεί να δεχθεί επιπλέον κοστοβόρες επιβαρύνσεις .
Το γνωρίζετε καλά τόσο εσείς όσο και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και παρακαλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να συνεχίζουν να λειτουργούν έστω και όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει"

http://www.pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...