Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΙΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΑΛΜΜΕ ΒΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΛΟΓΚ
Για αλλη μια φορα για οσους παρακολουθουν αυτο το μπλογκ ειχαμε επισημανει εδω και ενα μηνα πριν την εμπλοκη που υπηρξε στην χρηματοδοτηση απο πλευρας ΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ προς τις συνεργαζομενες βιιομηχανιες κομποστας και αναφεραμε μαλιστα τις δυο μεγαλες συνεταιριστικες ΑΛΜΜΕ ΚΑΙ ΒΕΝΟΥΣ.Έρχεται σημερα λοιπον που με κοινη επιστολη τους οι ΑΛΜΜΕ και VENUS  αναφέρουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην εξαγορά της ΑΤΕ από τον όμιλο Πειραιώς που
προκαλεί κωλυσιεργία στην εκταμίευση χρημάτων που προορίζονται για τις βιομηχανίεςΤο φωναζαμε και χτυπουσαμε το καμπανακι και να που σημερα οι εξελιξεις δικαιωνουν αυτα που γραφαμε απο καιρο πριν,Ελπιζουμε στις 29 του μηνα που ειναι η συσκεψη της ΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για το θεμα αυτο να παρθει μια θετικη και λογικη αποφαση ετσι ωστε να πληρωθουν οι χιλλιαδες παραγωγοι και να συνεχισει την λειτουργια τους τα εργοστασια που φερνουν πολυτιμο συναλαγμα και δινουν χιλιαδες θεσεις εργασιας στην ΗΜΑΘΙΑ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ Α ΤΣΑΥΤΑΡΗ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, σχετικά με την καθυστέρηση της πληρωμής των ροδακινοπαραγωγών στο Νομό Ημαθίας από τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει τα εξής:
Κατόπιν συνεννοήσεως του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη, με τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου και τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς – ΑΤΕ, γνωστοποιείται ότι το Συμβούλιο έγκρισης χορήγησης χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προγραμματιστεί από την Τράπεζα Πειραιώς - ΑΤΕ για την προσεχή Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013.
Από την έκβαση της εν λόγω σύσκεψης θα εξαρτηθεί η έγκριση χρηματοδότησης των μονάδων μεταποίησης βιομηχανικού ροδάκινου.
Ο Υπουργός, κ. Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ζητώ την ολιγοήμερη κατανόηση των παραγωγών για το συγκεκριμένο ζήτημα, η επίλυση του οποίου είναι σημαντική μας προτεραιότητα. Οι χρηματοοικονομικές συγκυρίες και η έλλειψη ρευστότητας δυσκολεύουν σήμερα όλη την κοινωνία μας. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και χρόνος για την αντιμετώπιση των πολλών και ποικίλων δυσκολιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ