Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

"Η 'Ελ Παΐς' απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο 'Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Η ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" απέσυρε σήμερα από τον ιστότοπό της ένα άρθρο πολύ επικριτικό έναντι της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, στο οποίο η καγκελάριος συγκρινόταν με τον Αδόλφο Χίτλερ και το οποίο προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter, όπου χρήστες εξέφρασαν τη λύπη τους για τους "ανάρμοστους ισχυρισμούς".
Στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην.......
περιφερειακή, ανδαλουσιανή έκδοση της "Ελ Παΐς" και στον ιστότοπό της, ο Χουάν Τόρες Λόπες, καθηγητής
Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, έγραφε πως "η Άνγκελα Μέρκελ, όπως ο Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη ήπειρο, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει έναν οικονομικό ζωτικό χώρο".
Η Άνγκελα Μέρκελ "μας τιμωρεί για να προστατεύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις της και τις τράπεζές της και επίσης για να ξεχαστεί από το εκλογικό σώμα της το επαίσχυντο μοντέλο εξαιτίας του οποίου το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα της είναι το υψηλότερο των 20 τελευταίων ετών, το 25% των μισθωτών κερδίζουν λιγότερα από 9,15 ευρώ/ώρα ενώ ο μισός πληθυσμός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόλις ένα άθλιο 1% του συνόλου του εθνικού πλούτου", συνέχιζε ο συντάκτης του άρθρου.
"Η 'Ελ Παΐς' απέσυρε από τον ιστότοπό της το άρθρο με τίτλο 'Η Γερμανία εναντίον της Ευρώπης' που υπογραφόταν από τον Χουάν Τόρες Λπόπες και δημοσιεύθηκε στην έκδοσή της στην Ανδαλουσία επειδή περιείχε ισχυρισμούς που η εφημερίδα θεωρεί ανάρμοστους", εξηγεί η εφημερίδα σε ανακοίνωση η οποία αντικατέστησε το άρθρο στον ιστότοπό της.
"Η 'Ελ Παΐς' εκφράζει τη λύπη της που ένα λάθος στην επίβλεψη επέτρεψε τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Οι απόψεις που εκφράζονται από τον Τόρες Λόπες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον συντάκτη τους", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Στο Twitter, χρήστες είχαν εκφράσει το σοκ και την αγανάκτησή τους πριν αποσυρθεί το άρθρο.
"Η Ελ Παΐς έγινε loco (σ.σ.: 'τρελή' στα ισπανικά) -και αρχίζω να φοβάμαι", έγραφε σήμερα το πρωί ο Ματιέ φον Ρορ, επικεφαλής του γραφείου του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ" στο Παρίσι.
"Πικρό. Τώρα η Ελ Παΐς δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο η Μέρκελ συγκρίνεται με τον Χίτλερ", έγραψε ο Ρόμπιν Αλεξάντερ, ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας "Ντι Βελτ".
Η απόσυρση του άρθρου προκάλεσε επίσης αντιδράσεις στο Ίντερνετ, καθώς ορισμένοι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ