Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Δικαίωση Τσαβδαρίδη με απόσυρση επίμαχων άρθρων σε σχέδιο νόμου Υπουργείου Οικονομικών‏



Μεγάλη δικαίωση αποτελεί για τον Αναπληρωτή Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη η απόσυρση των άρθρων 42 και 22 του σχεδίου νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα (19 και 20-3-2013) στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Τσαβδαρίδης ήταν ο μοναδικός Βουλευτής που ανοιχτά με χθεσινό
του δελτίο τύπου δημοσιοποίησε την αντίθεση του στην κατ αρχήν θέση του οικονομικού επιτελείου που πρότεινε την ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων που αφορούσαν τις εγγυήσεις του
Ελληνικού Δημοσίου ως προς τις τραπεζικές οφειλές των επιχειρήσεων, με την επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. ΧρήστοΣταϊκούρα σύμφωνα με την οποία ζητούσε την απόσυρση και εκ νέου εξέταση τους.

Ο κ. Τσαβδαρίδης όχι μόνο είχε υπογραμμίσει στον Αναπληρωτή Υπουργό ότι η ενδεχόμενη ψήφιση των συγκεκριμένων άρθρων θα κλόνιζε ανεπανόρθωτα την οικονομική βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων και την συνεπαγόμενη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά επιπλέον, καθ όλη τη διάρκεια της χθεσινής και σημερινής συζήτησης στην ολομέλεια πίεσε και τελικά επέτυχε, να πείσει τον κ. Σταϊκούρα για την ανάγκη απόσυρσης και εκ νέου εξέτασης των επίμαχων άρθρων προκειμένου να μην πληγεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της Ημαθίας και γενικότερα της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θετική αυτή εξέλιξη, ο κ. Τσαβδαρίδης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα για την ταχεία και εποικοδομητική ανταπόκριση του στο αίτημα του, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ότι στις κρίσιμες στιγμές που επικρατούν, χρέος της πολιτείας είναι να αποτελεί αρωγό και όχι τιμωρό της επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...