Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Τρόικα πιέζει για μείωση μισθών έως και 32% στους εμποροϋπαλλήλους Έντονες αντιδράσεις στο τελεσίγραφο Κροκίδη για μείωση της τάξης του 13% .

Νέες διαστάσεις στην κόντρα που έχει ανοίξει ανάμεσα στους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους για τις ενδεχόμενες μειώσεις των αποδοχών των τελευταίων ξέσπασε μετά από...
...τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κορκίδης, είπε ότι η Τρόικα ανακατεύεται παντού και πιέζει για μειώσεις
μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32%.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δίνει μάχη να κρατήσει τις μειώσεις στο 13%.
«Προσπαθώ να σώσω την κλαδική σύμβαση» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, που προτείνει μισθούς προ μνημονίου, με μείωση 13% και εισαγωγικό μισθό 751 ευρώ.
«Αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο», τόνισε.
Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, αναμένεται να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με σχετική έρευνα, έχουν απολέσει το 45% των πωλήσεών τους και το 86% των κερδών τους.
Έντονη ήταν η αντίδαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο κ.Κορκίδης στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση μισθών διότι αυτό θα οδηγούσε σε λουκέτα και ύφεση ενώ τώρα υπεραμύνεται αυτής της πρακτικής.
- See more at: http://www.exedra.gr/oikonomia-menu/item/11576-i-troika-piezei-gia-meiosi-misthon-eos-kai-32-stous-emporoypallilous#sthash.6svyGQV6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...