Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έπιασε τα 50 λεπτά το κιλό η τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου στα ορεινά.Το δικο μας σχολιο.

ΣΧΟΛΙΟ
Είχαμε ηδη προειδοποιήσει και περιμέναμε και αυτήν ακόμη την εξέλιξη γράφοντας σε ανύποπτο χρόνο οτι το συμπυρηνο φετος μπορει να φτασει στο τελος και μισο ευρω,και να που βγηκαμε ξανα αληθινοί.Οι βιομηχανιες στον πανικό τους να συμπληρώσουν τις παραγγελίες δεν διστάζουν να κανουν πλειοδοσία στα λιγα εναπομείναντα συμπυρηνα στα ορεινά της Πελλας κυριως και τυχεροί οι παραγωγοί που έχουν αυτην την εποχή προϊόν.Βεβαια οι υπόλοιποι παραγωγοί που έχουν ηδη παραδώσει μπορει να αισθάνονται και ριγμένοι φετος καθως η πλειοψηφία εδωσε με 0,32 λεπτα.Ολα αυτα δειχνουν την δυναμικη του προιοντος που ηταν για χρονια τεχνηέντως απαξιωμενο
απο τις βιομηχανιες και ορισμενους αλλους και δειχνει τον δρομο και για την νεα σαιζον που ελπιζουμε να μην επιφυλασει δυσαρεστες καιρικες εκπληξεις για τους παραγωγους ενω οι βιομηχανιες δεν δυναται πλεον να πιπιλιζουν την καραμελα των αποθεματων και του στοκ στις αποθηκες.Η φετινη χρονια ηταν ενα κρας τεστ για το συμπυρηνο οπου φανηκε η δυναμικη και η αξια του προιοντος.Εμεις που τα γραφαμε αυτα πολλες φορες και με κυνδυνο να χαρακτηριστουμε ως γραφικοι η ακομη και ψευδολογοι σημερα δικαιωνόμαστε νομιζω.Την επομενη σαιζον ας κυριαρχησει η λογικη και το κοινο συμφερον ολων των εμπλεκομενων .
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ http://www.agronews.gr
Με 50 λεπτά το κιλό αγοράζουν σήμερα τα τελευταία όψιμα συμπύρηνα ροδάκινα των ορεινών περιοχών όλες οι μεταποιητικές βιομηχανίες του κλάδου. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, μέχρι και λίγες ώρες πριν γινόταν μια προσπάθεια από τα στέκια και τους συνεταιριστές να καθοριστούν οι τιμές των όψιμων ροδάκινων.
Οι συζητήσεις θέλανε την τιμή από τα στέκια να κυμαίνεται στα 32 + 2 λεπτά το κιλό και στους συνεταιρισμούς στα 32 + 4 λεπτά το κιλό.
Ωστόσο, όπως καταγράφουν οι πληροφορίες του Agronews, παράλληλα υπήρξε μια πίεση από 2 εταιρείες του χώρου, του Δέδε και του Χριστοδούλου, οι οποίες έκαναν μια προσπάθεια να δώσουν κάτι παραπάνω στην τιμή, προκειμένου να προσελκύσουν το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες.
Ξαφνικά, το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου, η εταιρεία Παυλίδης ανακοίνωσε ότι θα παραλαμβάνει συμπύρηνο ροδάκινο στην τιμή των 50 λεπτών το κιλό. Κατόπιν τούτου, την τιμολογιακή αυτή πολιτική ανακοίνωσαν ότι ακολουθούν και οι δύο μεγάλες συνεταιριστικές κονσερβοποιίες Venus και ΚΡΟΝΟΣ, με αποτέλεσμα σήμερα σχεδόν όλες οι βιομηχανίες να «σκουπίζουν» όλες τις ποσότητες του ροδάκινου στα 50 λεπτά το κιλό.
Να σημειωθεί ότι την εξέλιξη αυτή, την είχε ήδη προβλέψει σχετικό δημοσίευμα του Agronews και της εφημερίδας Agrenda από την 1η Ιουλίου, που έγραφε ότι  με αφετηρία τα 32 λεπτά το κιλό και εξόφληση στην πλάστιγγα για την παραλαβή των ροδάκινων στη Μακεδονία, από πλευράς ιδιωτών, κάτι καλύτερο αναμένεται να προσφέρουν οι συνεταιριστικές βιομηχανίες, γεγονός που κάνει τους αισιόδοξους των ορεινών περιοχών να «ονειρεύονται» ακόμα και τα 50 λεπτά το κιλό αν λειτουργήσει η αγορά και δεν χαθεί ο λογαριασμός στα «στέκια». 
Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εξέλιξη αυτή στο κλείσιμο της φετινής σεζόν για το συμπύρηνο ροδάκινο αφήνει καλές προσδοκίες για την έναρξη της επόμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...