Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ -- ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Από τον σύλλογο "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας" ανακοινώθηκαν τα εξής:
 "Πρώτο θέμα την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας οι ενέργειες για την απένταξη του πρώην και νυν Δικαστικού μεγάρου από τη λίστα εκποίησης του ΤΑΙΠΕΔ και η παραχώρηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου της πλατείας Ωρολογίου στο Δήμο Βέροιας για χρήση Πολιτισμού. Καταφέραμε επιτέλους με 235 υπογραφές συμπολιτών μας να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την παρουσία μας εκεί εξαρτάται εάν θα πετύχουμε το στόχο μας. Όσοι μπορούμε ας κινητοποιήσουμε κι άλλους συμπολίτες μας στην προσυγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη στις 6
στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Για να μην αφήσουμε να πωλήσουν ούτε ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια που πλήρωσε τόσα χρόνια κάθε Ημαθιώτης (Νέο Δικαστικό Μέγαρο) ούτε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια που ανήκει στην Ιστορία της πόλης και τον Πολιτισμό της (πρώην Δικαστήρια στην πλατεία Ωρολογίου). Διαμόρφωσε με τη συμμετοχή σου την πορεία αυτού του τόπου. Εκφράσου ειρηνικά αλλά ταυτόχρονα ΔΥΝΑΜΙΚΑ. Γιατί ως γνωστόν "ακόμα και το μωρό αν δεν κλάψει, ούτε η μάνα του δεν το ταΐζει...". Μπορεί να ισχύει το "καλά, εγώ μόνος μου τι μπορώ να κάνω, δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο" αλλά ταυτόχρονα ισχύει και το "ισχύς εν τη ενώσει" και το "όλοι μαζί μπορούμε".
Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε την κατρακύλα το τόπου μας. Τόσο καιρό που οι πολίτες εμπιστευτήκαμε το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών να το διαχειρίζονται άλλοι "εν λευκώ", χωρίς κοινωνικό διάλογο, χωρίς διαβούλευση, παραδόθηκε το δημοτικό μας στάδιο, εγκαταλείφθηκε κακήν κακώς το Κολυμβητήριο, εγκαταλείφθηκε ο δρόμος Σέλι - Άνω Σέλι, "στοίχειωσε" η γέφυρα Κούσιου, μας "εγκατέλειψε" η Πανεπιστημιακή Σχολή, έγινε άφαντο το Β΄Σώμα Στρατού, αποφασίστηκε να επιτραπεί η βιομηχανική εγκατάσταση αιολικών σταθμών στο Βέρμιο με αποτέλεσμα να αλλάξει οριστικά η σημερινή του μορφή και να μεταμορφωθεί σε ένα απέραντο βιομηχανικό εργοτάξιο και ...πάει λέγοντας σε έναν μακρύ κατάλογο χωρίς τελειωμό. Υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι "αφού οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται, καλά να πάθουν!". Καλά να πάθουμε λοιπόν. Αλλά ως εδώ και μη παρέκει! Ελάτε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να απαιτήσουμε όσα μας αξίζουν. Ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, με γνώμονα την κοινή λογική. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πώληση του Νέου και του πρώην Δικαστικού Μεγάρου. Ζητάμε επιτέλους από το Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσει την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας για χρήση Πολιτισμού του πρώην Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Την Τετάρτη στις 6 όσοι ενδιαφερόμαστε για το αύριο της Βέροιας οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας. Ραντεβού λοιπόν στο ισόγειο του Δημαρχείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ