Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Η Τίμια Άκανθα στη Μονή Καλλίπετρας Βέροιας - Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.

Η Τίμια Άκανθα στη Μονή Καλλίπετρας Βέροιας - Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο...


Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (Β' Νηστειών) 16 Μαρτίου 2014 στην Ι.Μ. Θεοτόκου Καλλίπετρας Βέροιας, επ' ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Παλαμά Καλλιπετρίτη και την υποδοχής στη Μονή της Τιμίας Άκανθας, που θα παραμείνει εκεί μέχρι το Πάσχα.
Ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης, αναφερόμενος, με αφορμή την εορτή του, στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, που έζησε για αρκετά χρόνια στην Σκήτη Βέροιας, σε ένα σπήλαιο πάνω από τον Αλιάκμονα, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, καθώς η ρήση του "φώτισόν μου το σκότος" και η κατά συνέπεια αναγνώριση της λανθασμένης πορείας του ανθρώπου, προαπαιτεί υψηλή πνευματικότητα, την οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε ο Άγιος.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι προσκυνητές της Μονής μετέβησαν στο Αρχονταρίκι της για να κεραστούν. Εκεί, ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Παλαμάς, πρόσφερε στον Μητροπολίτη Κίτρους, μέχρι πρότινος συνεργάτη του στη Μητρόπολη Βεροίας, χρυσοκέντητες παραστάσεις (που τοποθετούνται σε άμφια) και εξήρε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη, ευχόμενος παράλληλα η επισκοπική του διακονία να είναι θεόπνευστη και προς όφελος του λαού.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά - προ λίγων ετών - που υπέστη η Μονή, με πρωτοβουλία του τότε πρωτοσυγκέλλου και προϊσταμένου της ενορίας Αγ. Αναργύρων Βέροιας και νυν Μητροπολίτη Κίτρους, έγινε έρανος και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, για την αποκατάσταση των ζημιών.
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης, ευχαρίστησε τον π. Παλαμά για την ευγενική του χειρονομία και του πρόσφερε έναν επιστήθιο σταυρό. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως η ενθρόνισή του στην Κατερίνη θα γίνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας, θα λειτουργήσει για τελευταία φορά, πριν την ενθρόνισή του τουλάχιστον, στην παλιά του ενορία, στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας.


Το πρόγραμμα ακολουθιών και οι ώρες επίσκεψης της Μονής
Αναφορικά με την Τίμια Άκανθα, από το στεφάνι του Χριστού που το τοποθέτησαν Ρωμαίοι στρατιώτες κατά την διάρκεια των Παθών Του, θα παραμείνει στη Μονή έως και την Κυριακή του Πάσχα για προσκύνηση και αγιασμό των πιστών.

Η Μονή θα δέχεται επισκέπτες από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. Καθημερινά το πρωί θα τελείται Προηγιασμένη θεία Λειτουργία (05:00-08:00 πμ) και κάθε απόγευμα Μ. Απόδειπνο (18:00-19:00).

Τις Παρασκευές των Χαιρετισμών θα τελείται Ιερά Αγρυπνία (20:00-00:00).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟ  http://www.inveria.gr/2014/03/i-timia-akantha-sti-moni-kallipetras-arxieratiki-leitourgia-apo-ton-mitropoliti-kitrous.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ