Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΜΕ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΓΩΝΗ Η ΒΕΡΟΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΕΠΕΣΑΝ ΑΡΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ Η ΞΑΝΘΗ.

Με το γκολ χρυσαφι του Αλεξανδρου Βεργωνη στο 78 λεπτο της αναμετρησης η ΒΕΡΟΙΑ κερδισε τον αγωνα με τον Αστερα Τριπολης και την παραμονη της στην σουπερ λιγκ και για την επομενη χρονια,καθως εχασε ο Απολλων απο τον Ολυμπιακο με 1-0 και υποβιβαστηκε και στα μπαραζ παει η Ξανθη που κερδισε 3-1 τον Παναθηναικο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Βέροια ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργιάδης δεξιά στην άμυνα, ο Μπάρμπας αριστερά και οι Σισοκό, Τζημογιάννης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ζεζίνιο, Βεργώνης και μπροστά τους ο Μπεν δεξιά, ο Καλτσάς αριστερά και ο Κομόλοφ στον άξονα. Μοναδικός
προωθημένος ο Γκονσάλβες.
Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Εντό το αριστερό και τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Ουσέρο και μπροστά τους ο Τσαμπούρης δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Ναβάρο στον άξονα. Στην κορυφή ο Χουάνμα.
Καλύτερη η Βέροια, λίγες οι φάσεις
Η Βέροια ήθελε τους βαθμούς και το άγχος των παικτών της ήταν φανερό στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι η «βασίλισσα του Βορρά» είχε την υπεροχή, έβγαζε δύσκολα φάσεις, με τον Αστέρα να αμύνεται κυρίως και να εκμεταλλεύεται περισσότερο την κόντρα.
Έτσι, οι καλές στιγμές στο ματς ήταν ελάχιστες, με τον Καλτσά να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του, καθώς στο 23' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανκαρέ, πέρασε τον Ερνάντεζ, όμως πλάσαρε άουτ από πλάγια. Πάντως, ο Μπεν σκόραρε στο 36', όμως υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, αν και υπάρχει περίπτωση να φεύγει κανονική θέση.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 42'. Ο Ναβάρο έκανε την κούρσα από δεξιά, έβγαλε και τη σέντρα, με τον Χουάνμα να πιάνει την κεφαλιά και τον Καντιμοίρη να αποκρούει εξ' επαφής για να παραχωρήσει κόρνερ.
Τη λύση ο Βεργώνης, στη Σούπερ Λίγκα η Βέροια
Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως σκορ στα αποδυτήρια και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, ώστε να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Παρά ταύτα, οι φάσεις ήταν και πάλι λίγες, με την πρώτη αξιόλογη του δευτέρου μέρους να είναι στο 60'. Το σουτ του Ζεζίνιο από αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ερνάντεζ, ενώ αυτό του Ναβάρο τέσσερα λεπτά αργότερα απέκρουσε ο Καντιμοίρης για να παραχωρήσει κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Βέροιας γίνονταν ακόμα πιο βαριά, ωστόσο στο 78' ήρθε ο Βεργώνης να δώσει τη λύση. Ο Γεωργιάδης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο αμυντικός χαφ του συλλόγου της Ημαθίας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το κοντρόλ και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ερνάντεζ.
Το σουτ του Βάλντο μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια ο Καντιμοίρης, ενώ αυτό του Μπεν, έπειτα από ωραία ενέργειά του, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σανκαρέ. Πάντως, το ματς ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να έχουν πολλά παράπονα, αφού στο 89' ο Βάλντο υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια της φάσης υπήρξε και ανατροπή του Βραζιλιάνου μέσα στην περιοχή.
Έτσι, η Βέροια ισοβάθμισε με Πλατανιά και Ξάνθη στους 38 βαθμούς, εξασφάλισε απευθείας την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα για μία ακόμα σεζόν και άφησε τη Σκόντα να δώσει μπαράζ, καθώς υπερτερεί των ακριτών στην τριπλή ισοβαθμία με τους Χανιώτες.


Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σισοκό, Τζημογιάννης, Ζεζίνιο (85' Αποστολόπουλος), Μπάρμπας, Κομόλοφ (61' Μάνος), Βεργώνης, Καλτσάς (77' Ντόγος), Μπεν, Γκονσάλβες.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Εντό, Κουρμπέλης (86' Κάφα), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77' Βάλντο), Ναβάρο (72' Μουνάφο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ