Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κοζανη - Δημήτρης Ντέντης εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ : Οι διοικητές νοσοκομειων κάνουν οδηγούς ασθενοφόρου εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων.

ΣΧΟΛΙΟ
Στο Νοσοκομείο της Βέροιας τι γίνεται? Ισχύει το ιδιο οπως καταγγέλλει ο εκπρόσωπος απο την Κοζάνη? Καλο θα ηταν να εχουμε μια απάντηση αν δέηση κάποιος να απαντήσει
770 οδηγοί ασθενοφόρων βγήκαν αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα την Τρίτη 8 Απριλίου μαζί με 550 φύλακες των δημόσιων νοσοκομείων.
Στην Κοζάνη 7 οδηγοί ασθενοφόρων εξυπηρετούσαν περίπου 65 περιστατικά την εβδομάδα,
κυρίως μεταφορές για εξετάσεις ασθενών
ή διακομιδές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. Πλέον τις υποχρεώσεις αυτές θα τις αναλάβει το ΕΚΑΒ, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στο κόκκινο, αφού δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό.
«Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα μέσα σε ένα μήνα. Αποδυναμώνονται άλλα τμήματα, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα για την κοινωνία και τους ασθενείς. Πρότασή μας ήταν ότι έπρεπε να μεταφερθεί το προσωπικό στο ΕΚΑΒ, για να λυθούν τα προβλήματα» λέει ο εκπρόσωπος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ντέντης.
Ο κ. Ντέντης δήλωσε πως πέραν του θέματος του προσωπικού και τα α
σθενοφόρα έχουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και παρουσιάζουν βλάβες και ήδη έχει καθυστερήσει η παραλαβή των 18 ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής. Κατήγγειλε δε πως με τη διαθεσιμότητα οι διοικητές νοσοκομείων μεταξύ αυτών και της Κοζάνης προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση να κάνουν οδηγούς ασθενοφόρων εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων που διαθέτουν επαγγελματικό δίπλωμα. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί σκεφτείτε τι θα συμβεί αν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα» είπε ο κ. Ντέντης.
Με τη διαθεσιμότητα πλήττονται και τα κέντρα υγείας αφού για παράδειγμα τρεις οδηγοί από το κέντρο υγείας Σερβίων μετακινήθηκαν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, 3 από το Αμύνταιο στη Φλώρινα και τρεις από το Άργος Ορεστικό στην Καστοριά.
ΠΗΓΗ http://kozani.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ