Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ - Προειδοποιει με «Λουκέτο» στο μεγαλυτερο νοσοκομειο τραυματιων ΚΑΤ ο διοικητης λόγω υποχρηματοδότησης.

Σ
οκ έχει δημιουργήσει, σε ασφαλισμένους αλλά και προσωπικό εμπλεκόμενο με την υγεία, η  προειδοποίηση του διοικητή του νοσοκομείου  Ε. Βουμβουλάκη, η οποία μάλιστα δι’ επιστολής γνωστοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, ότι διακόπτει τα τακτικά περιστατικά του νοσοκομείου και μέχρι τέλους Αυγούστου, αν δεν βρεθεί τρόπος αύξησης των πιστώσεων.
Μάλιστα για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ διοίκησης του νοσοκομείου  και του  διευθυντή της ΥΠΕ Αττικής, όπου θα τεθεί το θέμα με το χαραχτήρα του κατεπείγοντος. Αν βρεθούν
χρήματα, η κατάσταση θα εξελιχθεί ομαλά, διαφορετικά  δημιουργείται μείζον θέμα, γιατί είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που νοσοκομείο κατεβάζει ρολά, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Αναλυτικότερα: Το πρόβλημα ρευστότητας και οι ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμο υλικό, οδήγησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου στην απόφαση να αναστείλει την εισαγωγή τακτικών περιστατικών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Η απόφαση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μπορεί να ληφθούν μόνο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, έχει κοινοποιήσει την απόφασή του για αναστολή των τακτικών περιστατικών από  αύριο μέχρι τις 31 Αυγούστου στο υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), εξαιτίας της εξάντλησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για το 2014!
Χθες σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή του ΚΑΤ κ.Ευάγγελο Βουμβουλάκη, μας επιβεβαίωσε  την πρόθεσή του να προχωρήσει στο πιο πάνω μέτρο, αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση. Γιατί τώρα με το νέο νόμο, όταν τα οικονομικά εξαντλούνται δεν μπορούμε να αντλήσουμε άλλα,-όπως τόνισε-  γιατί  οι κωδικοί μπλοκάρουν και κατά συνέπεια , χωρίς χρηματοδότηση , σε βάθος χρόνου (μέχρι το νέο προϋπολογισμό) δημιουργείται μείζον θέμα.
Το μεγαλύτερο νοσοκομείο
Το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της Ελλάδας, καθώς ειδικεύεται σε τραυματολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά. Στελεχώνεται από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό 1.800 ατόμων και 400 γιατρούς. Διαθέτει πρότυπες κλινικές που ειδικεύονται στα οστά και στις ρευματοπάθειες και βεβαίως έχει και την «Κλινική Μικροχειρουργικής Ακρας Χείρας».  Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με πολύχρονη παρουσία στη χώρα (από το Β Παγκόσμιο πόλεμο) και εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα του.
 Μπορούμε χωρίς υπερβολή να πούμε, ότι καλύπτει τη μερίδα του λέοντος στα τραυματιολογικά περιστατικά, κατά κανόνα  με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά την αποκατάσταση των ασθενών. Και επίσης δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όλη η αφρόκρεμα της ορθοπεδικής έχει θητεύσει στο ΚΑΤ.
Το υπουργείο Υγείας πρέπει να δράσει άμεσα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας, ενός τέτοιου απαραίτητου νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ