Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών για τις εξαγωγές στη Ρωσία.

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αντιδράσεις της τελευταίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ.
Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για την απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.
Ήταν η «απάντησή» του στις κυρώσεις από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία. Όμως ο Ψυχρός Πόλεμος Δύσης – Ρωσίας επηρεάζει και την Ελλάδα, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη μέση. Μπορεί η Ρωσία να μην έλαβε καμία μονομερή απόφαση σχετικά με τη χώρα μας, αλλά οι κυρώσεις μας επηρεάζουν ως χώρα μέλος της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ελπίζουν ότι τα ρωσικά αντίποινα δεν θα αφορούν ελληνικά προϊόντα βαρύνουσας σημασίας για τις ελληνικές εξαγωγές, όπως είναι τα οπωροκηπευτικά και τα γουνοδέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ