Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ -- ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ... ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ «ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ!!!

KΑΤΕΠΕΙΓΟΝ: Οι Δήμοι καταρρέουν… το προσωπικό «εξαφανίζεται» και οι πολίτες ταλαιπωρούνται!!!
Διαρκής και καθημερινός αγώνας για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων από τη συγκυβέρνηση και την τρόικα έχει σο-βαρές επιπτώσεις στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες που καλούνται να επωμισθούν οικονομικά βάρη σε μία περίοδο που φτώχεια και ανεργία χτυπούν «κόκκινο». Κι όμως,
η συγκυβέρνηση κόπτεται για το πώς θα «αγοράσει» πολιτικό χρόνο για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική, ενώ οι Αιρετοί τηρούν σιγή ιχθύος για τα προβλήμα-τα που γιγαντώνονται στους Δήμους.
Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, λόγω της πλήρους αναστολής των προσλήψε-ων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού μέχρι το 2016 και των συνταξιοδοτήσεων που αυξάνονται εν’ όψει των νέων επώδυνων αλλαγών που σχεδι-άζει η συγκυβέρνηση στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις με αντικατάσταση των μό-νιμων υπαλλήλων με εργαζόμενους προγραμ-μάτων κοινωφελούς εργασίας μέσω Ο.Α.Ε.Δ. πεντάμηνης διάρκειας καθώς και εργαζόμενους μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρή-σεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.). Υπηρεσίες όπως η Καθαρι-ότητα, το Πράσινο, οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και οι Κοινωνικές Δομές βρίσκονται στα όρια της διάλυσης ελλείψει και κονδυλίων.
Το «μάρμαρο» πληρώνουν οι εναπομείνα-ντες εργαζόμενοι και οι πολίτες, καθώς πρό-κειται για υπηρεσίες αιχμής στην εξυπηρέτη-
ση του Δημότη. Ενδεικτικό είναι πώς οι υπη-ρεσίες καθαριότητας των Δήμων λειτουρ-γούν τις περισσότερες φορές με κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων αλλά και των Δημο-τών, αφού προκειμένου να διεκπεραιωθεί το έργο χρησιμοποιείται κακοσυντηρημένος μη-χανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα κινούνται με φθαρμένα ελαστικά, ενώ το προσωπικό ανα-γκάζεται σε υπερεργασία.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κρίθηκε αναγκαία η αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης σε πολλούς Δήμους στην συγκε-κριμένη κατηγορία εργαζομένων λόγω της με-γάλης έλλειψης προσωπικού.
Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση φορώ-ντας ένα «κοινωνικό προσωπείο» κάνει λόγο για κάλυψη όλων… των παιδιών στους Βρε-φονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων. Πρόκει-ται για αστειότητες. Ένα μικρό ποσοστό των οι-κογενειών που έχουν ανάγκη καλύπτεται, ενώ η τακτική της έχει οδηγήσει στην απαξίωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών με πλείστα προβλή-ματα που θέτουν σε κίνδυνο και την ασφάλεια των παιδιών. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των προϋποθέσεων ασφαλείας και υγιεινής που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει.
Γνωρίζουν οι πάντες (τουλάχιστον οι αρμό-διοι) πως προκειμένου να καλυφθούν οι αυξη-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
μένες ανάγκες λόγω κρίσης στους Βρεφονηπι-ακούς Σταθμούς των Δήμων στοιβάζονται υπε-ράριθμα παιδιά σε ακατάλληλους και μη επαρ-κείς χώρους και χωρίς το προβλεπόμενο από το Νόμο παιδαγωγικό προσωπικό, με ότι αυτό συ-νεπάγεται.
Η Καθαριότητα, το Πράσινο και οι Βρεφο-νηπιακοί Σταθμοί είναι μόνο κάποιες από τις υπηρεσίες «αιχμής» στην εξυπηρέτηση του Δημότη. Η κυβέρνηση όμως εσκεμμένα, χρό-νια τώρα, τις απαξιώνει και τις υποβαθμίζει λειτουργικά με απώτερο σκοπό την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού τους χαρακτήρα και εν τέλει την ιδιωτικοποίησή τους.
Απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή σε Υπουργούς, Βουλευτές, Αιρετούς, Γονείς και Δημότες προκειμένου όλοι, αλλά περισ-σότερο οι αρμόδιοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περι-έλθει οι υπηρεσίες των Δήμων και για τις επι-πτώσεις που έχουν στο κοινωνικό σύνολο.
Ως εργαζόμενοι πήραμε και θα πάρου-με και στο μέλλον πρωτοβουλίες προάσπισης
των Υπηρεσιών αλλά και του αυτονόητου δι-καιώματος των πολιτών για ελεύθερη πρόσβα-ση σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών», κρούουμε τον κώδωνα του κινδύ-νου. Και επειδή και στο πρόσφατο παρελθόν αποδείχτηκε πως μόνο όταν το κακό συμβεί εμφανίζεται η «ετοιμότητα» των αρμοδίων, αλλά και η αυστηρότητα των ελεγκτικών μη-χανισμών που έχουν την υποχρέωση να προ-λαμβάνουν, καλούμε τους πάντες, ειδικά όμως τη συγκυβέρνηση και τους Αιρετούς να αναλά-βουν τις ευθύνες τους. Η λειτουργία των Κοι-νωνικών ιδιαίτερα Υπηρεσιών των Δήμων βρί-σκονται σε οριακό σημείο και κανείς μα κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε.
Μόνη λύση είναι η επαρκής χρηματοδότη-ση των Κοινωνικών Δομών αλλά και η άρση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού ιδι-αίτερα στις υπηρεσίες αιχμής και κοινωνικού ενδιαφέροντος προκειμένου ο Δημότης ΕΠΙΤΕ-ΛΟΥΣ να έχει πρόσβαση σε δωρεάν, Δημόσιες, ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες!!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Τ.Α. ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ