Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με ενιαίο εμπορικό σήμα GReat Fruits προκειμένου να διεισδύσουν στις αγορές εξωτερικού και ιδίως των αραβικών κρατών προχώρησαν 10 ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών από την Ημαθία και τη Μακεδονία.

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με ενιαίο εμπορικό σήμα
GReat Fruits προκειμένου να διεισδύσουν στις αγορές εξωτερικού και ιδίως των αραβικών κρατών προχώρησαν 10 ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών από την Ημαθία και τη Μακεδονία.
Πρόκειται για τις Α.Σ. Νέος Αλιάκμων, Α.Σ. Μέσης, Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάουας, Α.Σ. Venus, Α.Σ. Επισκοπής, Α.Σ. Μελίκης και ΑΣΟΠ Επισκοπής, ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Α.Σ Βελβεντού ‘Δήμητρα τα προϊόντα των οποίων θα διατίθενται στις αγορές της Μέσης Ανατολής –και, πιθανότατα και στις υπόλοιπες αν «περπατήσει» το πρότζεκτ- υπό την επωνυμία «Great Fruits», σε μια
προσπάθεια καθιέρωσης ελληνικού brand name για τα φρέσκα φρούτα στο εξωτερικό.
Η κοινοπραξία «κατεβαίνει» με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων (ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, μήλα, αχλάδια, κεράσια, βερίκοκα) και παραγωγών (6.500 στον αριθμό) με σκοπό να αξιοποιήσει το ύψους 4 εκατ. ευρώ τριετές πρόγραμμα προώθησης αγροτικών προϊόντων στις αγορές των ΗΑΕ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν και του Κατάρ που έχει εγκριθεί από την Κομισιόν.
Το επίσημο ντεμπούτο της κοινοπραξίας έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Άμπου Ντάμπι . Όπως αναφέρει σε έγγραφό της η ελληνική πρεσβεία στα ΗΑΕ,  εκπρόσωπος των συνεταιριστών,  αφού αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών φρούτων,  ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα αυτά θα διατίθενται με την ενιαία εμπορική επωνυμία GReat Fruits, επισήμανε επίσης ότι βασικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες Ιταλία και Ισπανία, αποτελεί η μεταφορά των προϊόντων αυτών σε 8 ημέρες από το λιμένα του Πειραιά με ειδικά πλοία-ψυγεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων στις προθήκες των καταστημάτων αφετέρου δε θα καταλήγουν περισσότερο θρεπτικά στον τελικό καταναλωτή.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών ήρθαν σε επαφή με στελέχη τοπικών εισαγωγέων και αλυσίδων υπεραγορών από τις οποίες, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, προέκυψε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασίες.

 www.24oresimathia.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ