Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Ποντίκι» Στο 5,2% η διαφορά επί των εγκύρων – Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Ποντίκι» φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα κατά 4,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με ποσοστό 5,6%, και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με ποσοστό 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως εισέρχονται οριακά στη Βουλή με ποσοστό 3%, ενώ το κόμμα
του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως βρίσκεται μακριά από το στόχο εισόδου στο κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας ποσοστό 2%.
Μόλις στο 1% είναι το ποσοστό των Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει στο 5,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 33,8% έναντι 28,6% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco για την ίδια εφημερίδα η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν μικρότερη, γεγονός που δείχνει πως όσο πλησιάζει η Κυριακή η διαφορά μεγαλώνει.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 31,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθούσε με ποσοστό 27,8%, όπου η διαφορά ήταν στο 3,4%, ενώ πλέον τώρα η διαφορά έχει φτάσει στο 4,9%.
Με βάση την παλιά δημοσκόπηση, το Ποτάμι φαίνεται πως κερδίζει έδαφος κατά 0,5%, ενώ και η Χρυσή Αυγή χάνει έδαφος κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες. Απόλυτα σταθερό παραμένει το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει 0,1%, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που από το 3,2% φτάνει στο 3%.
Χάνει δύναμη και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο από το 2,2% φτάνει στο 2%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων στη νέα δημοσκόπηση φτάνει στο 8,4%, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση φαίνεται πως μειώνεται αυτό το ποσοστό όσο πλησιάζει η Κυριακή, αφού στις 15 Ιανουαρίου ήταν στο 10,5%.
Δημοσκόπηση: Το Ποντίκι


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/108038

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ