Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Π. Καμμένος: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις με στοιχεία της Βέρμαχτ.

Στην διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής στα Καλάβρυτα όπου παρέστη στις εκδηλώσεις της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης.

Ανέφερε μάλιστα ότι η διεκδίκηση θα γίνει βάσει των στοιχείων της Βέρμαχτ που παρέδωσαν στη
χώρα μας οι Αμερικανοί.

«Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, θέλω να σας δηλώσω ότι είμαστε πλέον στη θέση με τα νέα στοιχεία τα οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πάρει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα αρχεία της Βέρμαχτ, να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και την καταδίκη του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα», ανέφερε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα παραδώσουμε στο δήμαρχο Καλαβρύτων όλα τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί μία ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη έχει ξεκινήσει το έργο αυτό, υπό τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ήσυχο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτηθείς για τους φόβους από τους απόγονους των θυμάτων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων μήπως πάνε σε δεύτερη μοίρα οι δικές τους διεκδικήσεις, απάντησε:

«Δεν υπάρχει δεύτερη μοίρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καινούρια στοιχεία. Και για την ελληνική δικονομία αλλά και για το διεθνές δίκαιο όταν προκύπτουν καινούρια αποδεικτικά στοιχεία, οι διαδικασίες ξεκινούν από την αρχή. Υπάρχουν για τα Καλάβρυτα αλλά και για άλλες μαρτυρικές πόλεις, για όλη την Ελλάδα, από τα στοιχεία της Βέρμαχτ τα οποία τα πήραμε επίσημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζουν όλοι».

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ, ο Π. Καμμένος τόνισε:

«Ήταν ιδιαίτερα σημαντικές οι τελευταίες αυτές ημέρες. Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός απέδειξαν ότι όταν διεκδικείς το δίκιο, τότε μπορείς και να συνδιαλέγεσαι με όλους. Η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κράτησαν μία έντιμη και δίκαιη στάση, ζητώντας τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε την εντολή που λάβαμε στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η έκβαση αυτών των συνομιλιών είναι θετική και που οι εταίροι μας αντιλήφθησαν ότι δεν μπορεί να διοικείται μία χώρα από μία κυβέρνηση η οποία μεταφράζει τα νομοσχέδια τα που της στέλνουν, αλλά εφαρμόζοντας την εντολή που δίνει ο λαός. Θεωρώ ότι η απόφαση να ακολουθηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι πάρα πολύ σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, χαρακτήρισε πολύ θετικά τα αποτελέσματα. «Η κυβέρνηση πέτυχε αυτό το οποίο ζήτησε, μια γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο, εφαρμόζοντας μια πολιτική στην οποία δεν θα υπάρχουν νέα εξοντωτικά μέτρα για τον ελληνικό λαό και εφαρμόζοντας την πολιτική την οποία έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε: «Δε ξέρω αν κάποιοι το θέλουν. Μπορεί, κάποιοι, να πιστεύουν, λόγω της ιστορίας τους, ότι στις Δημοκρατίες, εντολές δίνουν άλλοι πλην του λαού. Και λυπάμαι γιατί κάποιοι εξ αυτών έχουν κυβερνητικές θέσεις. Θα πρέπει να καταλάβουν - και αυτό αφορά τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, την Ελλάδα - ότι την επιλογή των κυβερνήσεων την κάνουν οι λαοί. Δε την κάνουν ούτε οι πιστωτές ούτε οι θεσμοί. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούν τη Δημοκρατία, να σεβαστούν το Σύνταγμα, να σεβαστούν την εθνική ανεξαρτησία των χωρών και να θυμηθούν ότι στην Ευρώπη όλες οι χώρες είμαστε ισότιμες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ