Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Την αναγκαιότητα στήριξης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας επεσήμανε προς τον Υπουργό Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης.

Την αναγκαιότητα στήριξης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας επεσήμανε προς τον Υπουργό Υγείας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον χαιρετισμό που του απηύθυνε, κατά την τελετή εγκαινίων του αιμοδυναμικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Βέροιας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης.
Ο κ. αντιπεριφερειάρχης έκανε ακόμη αναφορά στο μεγάλο έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου Βέροιας, ύψους άνω των 20.000.000 ευρώ, καθώς και στην προμήθεια αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Νάουσας, που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ της ΠΚΜ. Ολόκληρη η ομιλία του κ. Καλαϊτζίδη έχει ως εξής:
Κύριε υπουργέ,
Με χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ημαθία γνωρίζοντας το ήθος, την τιμιότητα και την εργατικότητα του χαρακτήρα σας και αναγνωρίζοντας ότι βρίσκεστε στην ηγεσία ενός κομβικού υπουργείου για την υγεία των πολιτών, σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά και εθνικά συνθήκες.
Ευελπιστούμε ότι με την συνεργατικότητα  της πολιτικής  ηγεσίας, των υπηρεσιακών παραγόντων της 3ης ΥΠΕ, της διοίκησης του Νοσοκομείου Ημαθίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης  θα υπάρξει άμεση αντιμετώπιση ζωτικών προβλημάτων, στην στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων Νάουσας και Βέροιας, αλλά και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας.
Στο πλαίσιο της συνεργατικότητας και της συναλληλίας άλλωστε ,η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούν μέσα από το ΕΣΠΑ την επέκταση του Νοσοκομείου Βέροιας, με κόστος άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να παραδοθεί σε βραχύ χρονικό διάστημα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, καθώς επίσης και την  προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Νάουσας, το οποίο στερείται αυτού του απαραίτητου διαγνωστικού μέσου εδώ και ένα χρόνο, όπως και μια σειρά άλλων έργων στον χώρο της υγείας.
Κύριε υπουργέ.
Το Νοσοκομείο της Βέροιας βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Εγνατίας Οδού και προσφέρει, παρά τα σημαντικά προβλήματα στελέχωσης του άριστες υπηρεσίες, το απέδειξε άλλωστε στο τραγικό και πολύνεκρο δυστύχημα της Εγνατίας, το περασμένο έτος.
Το Νοσοκομείο Νάουσας εξυπηρετεί μια ορεινή περιοχή, η οποία δεν έχει  ούτε τον χρόνο, ούτε το οδικό δίκτυο, ώστε να αντιμετωπίσει επείγοντα περιστατικά με την διακομιδή τους σε άλλα Νοσοκομεία, ενώ έχει κτιστεί και στελεχωθεί με δαπάνες τοπικών ευεργετών.
Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας εξυπηρετεί τις ανάγκες  50.000 και πλέον πολιτών, που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μια στοιχειώδη πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.
Θεωρούμε δεδομένο ότι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και σε συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους των εργαζομένων, θα δούμε λύσεις και δράσεις σύντομα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ