Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οριστικη εγγραφη στο κτηματολόγιο για τις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Άμμου, Ασωμάτων και Προφήτη Ηλία, Μετοχίου του Δημου Βεροιας.

Με την 179/2/15.10.2013 απόφαση του ΟΚΧΕ (ΦΕΚ Β 1544/17.10.2003) ορίστηκε η 20.10.2003 ως ημερομηνία έναρξης της ισχύος του κατά τους νόμους 2308/1995 και 2664/1998 συστήματος του Εθνικού Κτηματολογίου στις κτηματογραφημένες περιοχές των Δ.Δ. Αγίας Βαρβάρας, Άμμου, Ασωμάτων και
Προφήτη Ηλία της πρώην κοινότητας Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Βεροίας και του Δ.Δ. Μετόχι
Προδρόμου του πρώην Δήμου Βεργίνας Ημαθίας, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Βεροίας.

Κατόπιν τούτου, μετά την παρέλευση της 18.10.2015 – τελευταία ημέρα της αποκλειστικής 12ετούς προθεσμίας για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών, όπως ορίζεται από τους παραπάνω νόμους, οριστικοποιούνται οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές για τους κατοίκους εσωτερικού που είναι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων σε κτηματογραφημένα ακίνητα των παραπάνω περιοχών. Οι αρχικές εγγραφές των οποίων το περιεχόμενο δεν αμφισβητήθηκε μέσα στην προθεσμία αυτή καθίστανται οριστικές, οι δε αρχικές εγγραφές που επιτυχώς και εμπρόθεσμα διορθώθηκαν καθίστανται οριστικές διορθωμένες αρχικές εγγραφές.
Τούτο σημαίνει ότι εφεξής θα παράγουν αμάχητο τεκμήριο για την ακρίβειά τους, δικαστικώς απρόσβλητο, οπότε οι φερόμενοι στις αρχικές εγγραφές ως δικαιούχοι των ακινήτων θεωρούνται απρόσβλητα πλέον φορείς του εγγραπτέου δικαιώματος, οι δε συναλλασσόμενοι με αυτούς και αποκτώντες από αυτούς προστατεύονται απολύτως, ακόμη και αν γνωρίζουν την ανακρίβεια της σχετικής εγγραφής. Ακίνητα δε που φέρονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» θεωρείται αμαχήτως ότι ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου.
Τα ίδια αποτελέσματα θα επέλθουν μετά την 18.10.2017 για τους μονίμους κατοίκους εξωτερικού, τους μόνιμα εργαζόμενους κατά την 18.10.2017 στο εξωτερικό και για το ελληνικό δημόσιο, αναφορικα με δικαιώματά τους σε ακίνητα που βρίσκονται στις πιο πάνω περιοχές.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες –φυσικά πρόσωπα- που έχουν ακίνητα στην πιο πάνω περιοχή μπορούν να αναζητήσουν ηλεκτρονικά τα ακίνητά τους στην ψηφιακή κτηματολογική βάση. Η αναζήτηση ενεργοποιείται με την εισαγωγή των κωδικών ασφαλείας που διαθέτει κάθε φυσικό πρόσωπο για τη χρήση των εφαρμογών της ΓΓΠΣ (taxisnet). Εάν κάποιος διαθέτει δικαίωμα σε ακίνητο της πιο πάνω περιοχής και δεν το εντοπίσει στην κτηματολογική βάση, συνίσταται να απευθυνθεί στο Κ. Γ. Βεροίας (Μαλακούση 4 – ώρες λειτουργίας για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ-1μμ) για περαιτέρω έρευνα και παροχή οδηγιών για τις δέουσες ενέργειες. Στην περίπτωση αυτή και για να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών συνίσταται να προσέλθει ο ενδιαφερόμενος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία (τηλ. 2331027443 & 2331028636) και να έχει διαθέσιμα όσο περισσότερα στοιχεία του δικαιώματος και του ακινήτου είναι δυνατόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ