Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο ΕΛΓΑ ΞΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ Ο ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΙ ΠΑΡΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ!! ΣΧΟΛΙΟ.

Διαβαζωντας την χθεσινη αναγγελια απο τον ΕΛΓΑ για τις δηλωσεις ζημιας στο αγροκτημα του Δημου Βεροιας αλλα και στις αλλες περιοχες απο τον παγετο ειδαμε με εκπληξη να λειπουν για αλλη μια φορα τα συμπυρηνα ροδακινα απο τα προιντα που υπεστησαν ζημια.καθως οι φωστηρες του οργανισμου εσπευσαν να πουν οτι ειναι ακαρπια και οχι παγετος αρα δεν καλυπτονται.
Δεν ειναι βεβαια η πρωτη φορα που παει να αδικηθει καταφωρα το συμπυρηνο και να απαξιωθει απο
τον ελγα,αλλα απορουμε πραγματικα για ποιους λογους δεν το ενεταξε στην λιστα,ενω υπαρχει συμφωνα με το ρεπορταζ μας τεραστια ζημια σε ολες σχεδον τις ποικιλιες συμπυρηνου και ιδιαιτερα σε Α37 ΛΟΑΝΤΕΛ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΕΒΕΡΤ ΚΑΤΕΡΙΝΑ κ,α.Απορουμε και καλουμε
τον ΕΛΓΑ να διορθωσει την αναγγελια και να βαλει μεσα και τα συμπυρηνα,
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ
Την  Παρασκευή 20η – Σάββατο 21η Μαρτίου και Σάββατο 04η Απριλίου 2015 συνέβη
ζημία από παγετούς στο αγρόκτημα του Δήμου Βέροιας και επλήγησαν οι εξής καλλιέργειες:
Αρακάς, βερίκοκα, δαμάσκηνα  επιτραπέζια ροδάκινα – νεκταρίνια
Ειδικότερα οι ποικιλίες: Φρασουά Παλάτι, Λολίτα, Ρουαγιάλ Σάμερ, Οκτάβια, Μάουρα, Ρούμπι Ρίτς,
Σάλερ Ρίτς, Ρουαγιάλ Τιέμ, Ρουαγιάλ Γκλόρι, Προϕήτης Ηλίας, Ελέγκρινι Γείντι και Ερλι Ντρίμ, Ερλι Μπό-πα, Κρίμσον Μπεϊμπι, Σίλβερ Κίγκ, Μάτζικ, Αλι Τόπ, Μπίγκ Μπάγκ, Αντριάνα, Μπίγκ Τοπ κ.α.
Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν καλούνται να καταθέσουν δηλώσεις έως την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στο γραϕείο 3 του Δήμου στον κ. Σιδηρόπουλο Αθανάσιο, τηλέϕωνο 2331350535.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ