Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

To OXI της κοινωνιας των λαων‏.Γραφει ο Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τα έθνη που συναποτελούν την «δημοκρατική Ευρώπη», την επταήμερη παράταση της προθεσμίας του χρέους για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να εκφράσει την έγκριση ή την άρνησή του, δηλαδή να εγκρίνει τους σκληρούς όρους που επιβάλλουν στην Ελλάδα, η Επιτροπή της Ε.Ε., η Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.


Η απάντηση ήταν «Όχι».

Το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ορίζει ένα μοναδικό προνόμιο για τον ελληνικό λαό. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός λαός που με την επιλογή του σε αυτό το δημοψήφισμα θα προσδιορίσει πολιτικώς τι είδους Ευρώπη επιθυμεί.

Το ΟΧΙ μας δεν είναι κραυγή απόγνωσης, αλλά μία θετική στάση στην βάση των αρχών του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ο οποίος αμφισβητεί οτιδήποτε ολοκληρωτικό και αυταρχικό!

Στον Ελληνικό λαό έλαχε η ευθύνη , με δική του επιλογή, να αποφασίσει ώριμα και συνετά για το μέλλον του, και όχι μόνον, αφού ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί.

Εάν η δημοκρατία μπορεί να συντριβεί στην Ελλάδα, μπορεί να συντριβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά….» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Βέροια 4/7/2015
Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος
Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ