Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Με τους εκπροσώπους 17 βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων που μετέχουν στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, συναντήθηκε στον Κοπανό Ημαθίας ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με τους εκπροσώπους 17 βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων που μετέχουν στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, συναντήθηκε στον Κοπανό Ημαθίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εκπρόσωποι ενός από τους πιο παραγωγικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, ο οποίος απασχολεί 15.000 παραγωγούς και 10.000 εργαζόμενους, παρουσίασαν στον επικεφαλής του Ποταμιού τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως λόγω της αδυναμίας του κέντρου των
αποφάσεων των Αθηνών να κατανοήσει την αξία των εξαγωγών για τη χώρα.
Επισημάνθηκε ιδιαιτέρα ότι οι κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επενδυτικές δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχει, εδώ και χρόνια, αναπτυξιακός νόμος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένα από τα στελέχη της ΕΚΕ "να σκεφτείτε ότι εμείς θέλουμε να επενδύσουμε χωρίς επιχορηγήσεις". Επίσης, ως ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για τη δραστηριότητα και την επέκταση του κλάδου επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που δεν ευνοεί τις επενδύσεις. Παρ' όλα αυτά ο κλάδος των συγκεκριμένων εξαγωγών έχει κάθε χρόνο θετικό απολογισμό.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης – ο οποίος συνοδευόταν από τις βουλευτίνες Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου και Χριστίνα Ταχιάου, και τους Ιάκωβο Θεοδόση, συντονιστή του Ποταμιού στην Πέλλα, και Δημήτρη Βακάμη συντονιστή του Ποταμιού στην Ημαθία – τους παρουσίασε τις απόψεις του Κινήματος τόσο για την αγροτική παραγωγή, όσο και για την εξαγωγική δραστηριότητα.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στις προτάσεις του Ποταμιού για την μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην απασχόληση και την ανάπτυξη. Αναφερόμενος στην πολιτική αβεβαιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι "εμείς προσπαθήσαμε να πείσουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα ότι δεν είναι η ώρα να λύσει τις διαφορές του, αλλά είναι η ώρα για μια εθνική και μια πατριωτική προσπάθεια ώστε να βγει πραγματικά η χώρα από την κρίση".
Οι χώρες δεν βγαίνουν από την κρίση υπογράφοντας μνημόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά από την κρίση βγαίνεις εάν κάνεις αλλαγές που επιτρέπουν στα δημιουργικά τμήματα της κοινωνίας να πρωταγωνιστούν.
Στη συνάντηση μετείχαν τα ακόλουθα μέλη της ΕΚΕ: Κων/νος Αποστόλου, πρόεδρος Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Λευτέρης Σαΐτης, πρόεδρος "Κρόνος ΑΕ ", Χρήστος Ιωαννίδης, διευθυντής Π. Παυλίδης ΑΒΕΕ , Σωτήρης Σκουρτόπουλος, εκπρόσωπος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α.Ε, Γιάννης Κορδομένος, εκπρόσωπος ΑΣΠΙΣ Α.Ε, Θεολόγης Καραΐνδρος-Μάκης Λιόλιος, εκπρόσωποι ΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS GROWERS , Πέτρος Αλαγκιοζίδης, εκπρόσωπος ΑΕΣ ΑΛΜΕ , Μιχάλης Κονοπισόπουλος-Αγγελος Γάτσος, εκπρόσωποι ΔΑΝΑΙΣ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ