Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Έπιασαν τα 41 λεπτά τα όψιμα συμπύρηνα ροδάκινα ορεινών περιοχών στην Άρνισσα Πέλλας.

Με τιμές, που φτάνουν στο χέρι του παραγωγού τα 40 έως και 41 λεπτά το κιλό, αγοράζουν τις τελευταίες ημέρες, οι κονσερβοβιομηχανίες τις όψιμες ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου των ορεινών περιοχών, λίγες ημέρες πριν το τέλος της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.
 Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, στην Άρνισσα Πέλλας οι παραγωγοί αισθάνονται ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, καθώς πουλάνε μέχρι και
15 λεπτά υψηλότερα από ό,τι οι συνάδελφοί τους στον κάμπο, το προηγούμενο διάστημα.
«Ξεκινήσαμε με 28 λεπτά το κιλό, αλλά σταδιακά, λόγω και της έλλειψης πρώτης ύλης που παρατηρείται φέτος, η τιμή ανέβηκε στα 31 λεπτά, κατόπιν στα 35 λεπτά, στα 38 λεπτά και τώρα είναι στα 40 με 41 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό» μας αναφέρει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Άρνισσας Αθανάσιος Σταματόπουλος.
Αντίστοιχα, στον κάμπο της Πέλλας και της Ημαθίας, που συγκεντρώνεται και ο βασικός όγκος παραγωγής βιομηχανικού ροδάκινου, οι τιμές φέτος δεν «ξεκόλλησαν» από τα 28 λεπτά το κιλό ή τα 25 λεπτά καθαρά στο χέρι του παραγωγού.
Σχετικά με την εμπορική διάθεση της ελληνικής κομπόστας, φέτος αναμένεται αυξημένη ζήτηση και μια ελαφρά βελτίωση στις τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ