Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΜΑΘΙΑ -- ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ.ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΛΛΙΠΕΤΡΙΤΗΣ

Σήμερα τα ξημερώματα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, συνέβη διάρρηξη στο μοναστήρι της Θεοτόκου Καλλίπετρας που βρίσκεται στις όχθες του Αλιάκμονα. Το συμβάν πραγματοποιήθηκε πριν τις 3:00 το πρωί που οι πατέρες εγείρονται για την καθημερινή πρωινή λειτουργία.
Συγκεκριμένα οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες παρακολούθησης, εισέβαλαν από το εξωτερικό τείχος στο παράθυρο του παρεκκλησίου της Μονής και αφού προκάλεσαν διάφορες καταστροφές αναζητώντας τιμαλφή στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην εικόνα της Θεοτόκου που φυλάσσεται στο
αρχονταρίκι την μετέφεραν στο πάρκιν και εκεί την απογύμνωσαν από τα τάματα (κοσμήματα κ.α. αφιερώματα) της ευλάβειας των προσκυνητών. Στη συνέχεια διέρρηξαν και τα 2 οχήματα που ανήκουν στους πατέρες της Μονής χωρίς να βρουν κάτι αξιόλογο, προκαλώντας όμως βλάβες.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό στις 4.30 το πρωί κατά την μετάβαση των πατέρων στο παρεκκλήσιο για την πρωινή μοναστηριακή ακολουθία και λειτουργία. Κλήθηκε άμεσα η Ασφάλεια η οποία κατέγραψε το γεγονός και πήρε τις ανάλογες καταθέσεις. Ερευνάται το υλικό της ψηφιακής καταγραφής.

Σχετικά με την διαρρηξη που ειχαμε σημερα τα ξημερωματα, ευχομαι απο την καρδια μου ο Θεος να συγχωρησει τους ενόχους... άλλωστε τιποτα δεν παιρνουμε μαζι μας... γυμνοι βγηκαμε απο την κοιλια της μητερας μας.. γυμνοι θα φυγουμε! Μονο με τις αμαρτιες μας και τις αγαθοεργιες μας... και προπαντως με την αγαπη μας στον αληθινο Θεο.
Ευχαριστω ολους που σχολιασαν τα όσα δεινα υποφέρει αυτός ο ταλαιπωρημένος και περιφρονημένος τόπος της προσευχής! Κι αν ακόμα κανένας δε τον υπολογίζει και για τους κρατούντες είναι αδιάφορος και στο περιθώριο, όμως τον φροντίζει και τον σκεπάζει η αγάπη της Θεοτόκου και η ολοφάνερη προστασία Της.
Αν επιτρέπει μέχρι σήμερα ο Θεός τόσες δοκιμασίες από τη σφαγή των πατέρων ανά τους αιώνες (1822, 1908) μέχρι την πρόσφατη πυρκαγιά (2010) και τη διάρρηξη (2015), το επιτρέπει για να δοκιμάσει τη δική μας πίστη και συνείδηση. Οπως δεχόμαστε τα καλά πρέπει να ανταποκριθούμε με υπομονή και ευγνωμοσύνη και για τα κακά. Δοκιμάζεται η Πίστη μας και την εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν για Τον Οποίο αποφασίσαμε να απαρνηθούμε όλα τα τερπνά αυτής της ζωής.
Βρεθήκαμε σε αυτόν τον τόπο της αγάπης της Θεοτόκου χωρίς την θέλησή μας, μάλλον παραπεταμένοι μετά από μεγάλο αγώνα και προσπάθεια. Άλλωστε είναι το δεύτερο μοναστήρι που αναστηλώνουμε και ως άφρων λαλών δεν ξέρω πολλούς "παλαβούς" να το έχουν κάνει αυτό κι ας απολαμβάνουν τιμές και μεγαλεία. Εμείς δεχόμαστε τα ειρωνικά βλέμματα, τα σχόλια πίσω από την πλάτη μας, ακόμα και τα πικρόχολα σχόλια μπροστά μας μάλιστα τη στιγμή που προσπαθούμε να ευαρεστήσουμε τους διώκτες μας! Ζή Κύριος ο Θεός! Τα δεχόμαστε όλα γιατί είμαστε μοναχοί! Για τον μοναχό το μαρτύριο είναι ευλογία και η κακουχία προσδοκία ανταπόδοσης στον Ουρανό ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός!
Για τα σχόλια σας, στα οποία παρακαλώ να εύχεσθε για τους ενόχους κι όχι να τους καταράστε, καθως και το πληθος σου εσπευσε σημερα να βοηθήσει στην αποκατασταση των ζημιών εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου... Ο Θεός να μας δίνει δύναμη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ