Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ.Ισχυρές βροχές και καταιγίδες χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι για αυριο Δευτερα.

Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός από αύριο, Δευτέρα, από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις και οι πολύ ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, από τη Δευτέρα θα επηρεαστούν αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ηπειρος και από τις μεσημβρινές ώρες η Δυτική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως οι Βορειοδυτικές περιοχές) και πιθανόν πρόσκαιρα η Κεντρική
Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Κεντρική Στερεά.
Την Τρίτη το μέτωπο της κακοκαιρίας θα επηρεάσει και τη Θράκη μέχρι αργά το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρα την Ανατολική Μακεδονία.
Συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες –κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι νότιοι, πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.
Αναλυτικότερα, στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις το απόγευμα, με πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα παράλια και τα νότια 5 με 6, που το απόγευμα και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν παροδικά ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη θα επικρατήσει ίδιος καιρός, όμως τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Από το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, στα νότια τοπικά θα φτάσει τους 32 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες, αραιή συννεφιά που θα γρήγορα θα πυκνώσει και στην Κρήτη, είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αραιή συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια, νότιοι 4 με 6 και στα νότια, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ