Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝΑ.

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα στο Άλσος της Αγίας Βαρβάρας ή αλλιώς στο φράγμα του Αλιάκμονα. Μετά από συνεχείς εθελοντικές δράσεις για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό του άλσους και προσωπική προσπάθεια ανθρώπων που αφιερώνουν από τον προσωπικό τους χρόνο ώστε να φροντίσουν ένα μέρος που ανήκει σε όλους μας,
κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με δικούς τους κανόνες, αδιαφορώντας για
τον συνάνθρωπο, την φύση, ακόμα και για τον ίδιο τους τον εαυτό. Αλήθεια από που αντλείται το θράσος και μπορείτε να ρυπαίνετε τη φύση με τα απορρίμματα σας; με ποιο δικαίωμα αφήνετε τα σκουπίδια σας σε έναν κοινόχρηστο χώρο που χρησιμοποιούν και άλλοι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα μικρά παιδιά;
Για άλλη μια φορά οι αρμόδιοι φορείς απουσιάζουν και αδιαφορούν για την καθαριότητα του φράγματος που με τη σημερινή κατάσταση και χωρίς την συμβολή των εθελοντών τείνει να μετατραπεί σε χωματερή.
Όποιος προβαίνει σε ρύπανση του περιβάλλοντος να έχει στον νου του πως υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί.
Να έχει στο νου του πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει αντιληπτός και να έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του και τον νόμο.
Αν κάποιοι νομίζουν πως θα βαρεθούμε και θα ξεχάσουμε το θέμα επειδή μας κάνουν την ζωή δύσκολη στερώντας μας τη βοήθεια που ζητάμε ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να συνεχίσει αυτή η κατάσταση, τότε τους ενημερώνουμε πως η Περιβαλλοντική -Περιηγητική ομάδα Βέροιας και οι εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις μας θα βρίσκονται πάντα εδώ για να υπενθυμίζουν και να προφυλάξουν αυτά που οι αρμόδιοι αδιαφορούν ή επικαλούνται άλλους λόγους μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν το θέμα.
Και θα δούμε ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος.
Ανάμεσα στα σκουπίδια που τα περισσότερα είναι (πλαστικές σακούλες, γυάλινα μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, χαρτιά, προφυλακτικά, σύρματα, κομμάτια λαμαρίνας, ρούχα) υπάρχουν ακόμα κομμάτια ξύλου από το "περίφημο" "Δασός των Χριστουγέννων"(φιάσκο), που πραγματοποιήθηκε το 2013!!!!!
γι αυτό προφανώς δεν θα τιμωρηθεί κανείς που άφησε αυτά που δεν χρειαζόταν σε ένα δημόσιο χώρο.
Από δω και στο εξής ας αναλάβει ο καθένας ατομικά και συλλογικά τις ευθύνες του.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 15 Οκτωβρίου 2016






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ