Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Εξαρθρωθηκε 3μελης σπειρα που δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην Ημαθία.

Η αναλυτική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην Ημαθία. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 11-11-2016, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 30 ετών και ένας 20χρονος
υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απόπειρας ληστείας, της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων και περί αλλοδαπών. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την τέλεση κλοπών και την πώληση των κλοπιμαίων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος και ο 20χρονος, ενεργώντας από κοινού και στοχεύοντας σε συγκεκριμένες περιοχές της Ημαθίας, εντόπιζαν σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τα οποία είτε παραβίαζαν είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία και αφαιρούσαν κυρίως χορτοκοπτικά μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία στον 40χρονο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε προς πώληση έναντι αμοιβής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα δύο παραπάνω άτομα, τουλάχιστον από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016, διέπραξαν 9 κλοπές σε αποθήκες, σπίτια και καταστήματα, καθώς και 2 απόπειρες κλοπών από καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα η αξία των οποίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων, υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.
Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι διέπραξαν μία απόπειρα ληστείας σε ηλικιωμένο που τον ακινητοποίησαν στο σπίτι του, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα που τυχόν διέθετε, ασκώντας του σωματική βία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ο 30χρονος μαζί με τον 20χρονο σε περιοχή της Ημαθίας, αλλά και στο σπίτι και το κατάστημα του 40χρονου σε περιοχή της Πιερίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.


Επιπλέον, στο σπίτι του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• διαρρηκτικά εργαλεία,
• γάντια και κουκούλες τύπου full-face,
• 4 κινητά τηλέφωνα,
• μία ασύρματη συσκευή για την παρακολούθηση συχνοτήτων,
• τρία ζευγάρια κιάλια παρακολούθησης και
• δύο μαχαίρια.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ