Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Aρθρογραφια - Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΑΤΙΜΙΑ και μεγαλύτερο ΑΜΑΡΤΗΜΑ από το να ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ κάποιος κονομημένος, από τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ του φτωχού.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΑΤΙΜΙΑ και μεγαλύτερο ΑΜΑΡΤΗΜΑ από το να ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ κάποιος κονομημένος, από τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ του φτωχού.

Oσοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη και την φτώχεια των συμπολιτών μας.
ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που εμείς οι Έλληνες ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ
να χάσουμε τα σπίτια μας από τους Γερμανούς!

ΑΥΤΟ που πάει να γίνει σήμερα, που οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όμως στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ γιατί την πλειοψηφία και τη διοίκησή τους, την έχουν οι ξένοι απατεώνες δανειστές μας, δηλαδή οι… απόγονοι του Χίτλερ, οι Γερμανοί, ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ και στην Κατοχή!..
ΚΑΙ τότε, οι συνεργάτες των Γερμανών, οι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ συμπατριώτες μας, έπαιρναν τα σπίτια του κοσμάκη για ένα πιάτο φαί, για ένα τενεκέ λάδι ή για ένα τσουβάλι αλεύρι!
ΦΥΣΙΚΑ μετά την κατοχή όσοι από τους δοσίλογους τα κατάφεραν και… γλίτωσαν το κεφάλι τους, από τους αντάρτες που τους πετσόκοβαν, ΟΛΟΙ όχι μόνο ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ να επιστρέψουν τα ξένα σπίτια, τα κτήματα και τα χρυσαφικά, που είχαν αρπάξει, αλλά πέρασαν και από τα δικαστήρια των δοσίλογων που δίκαζαν σαν… στρατοδικεία - από τον αυτί και στον δάσκαλο -  και οι περισσότεροι βρέθηκαν στη φυλακή και για πολλά χρόνια έκαναν παρέα, στον Ιωάννη Ράλλη, το δωσίλογο Πρωθυπουργό των Γερμανών - πατέρα του Γεώργιου Ράλλη με τα Lacoste - όπου οι περισσότεροι από δαύτους… ψόφησαν στη φυλακή.
ΤΑ σπίτια όμως που είχαν αρπάξει ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ OΛA πίσω στους ιδιοκτήτες τους ή αναγκάστηκαν να τα πληρώσουν στις κανονικές τους τιμές…
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι παρά το θόρυβο που γίνεται, τελικά, ο λαος με την … συμπαράσταση των ομάδων που βιαίως – και πολύ καλά κάνουν – διαλύουν – ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών που γίνονται, θα βρει τρόπο να σταματήσει αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και ατιμία σε βάρος φτωχών ανθρώπων, οι οποίοι δεν  φέρουν καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.
ΟΙ άνθρωποι αυτοί πριν πάρουν το δάνειο για το σπίτι τους - οι περισσότεροι δανειολήπτες είχαν σπίτι και πήραν δάνειο για να το μεγαλώσουν – είχαν κάνει τους λογαριασμούς τους και είχαν διαπιστώσει, ότι με τα λεφτά που έβγαζαν τότε ή με τα χρήματα των μισθών και των συντάξεων που έπαιρναν, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να πληρώνουν τις δόσεις τους γεγονός που είχαν ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ και οι τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες των τραπεζών, διαφορετικά δεν θα τους δανειοδοτούσαν…
ΟΙ άνθρωποι αυτοί μέχρι που ξέσπασε η κρίση και ήρθαν τα πάνω κάτω, πλήρωναν κανονικότατα τις δόσεις τους και ήταν απολύτως συνεπείς. Οταν όμως απολύθηκαν από τις δουλειές τους, οικογενειακώς μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, ή μειώθηκαν κατά 50% οι μισθοί και οι συντάξεις τους, λογικό είναι να μην μπορούν να πληρώνουν δόσεις στις τράπεζες. Αυτοί όμως δεν φταίνε σε τίποτε!
ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ αυτοί αν … κλέβανε οι πολιτικοί μας και ρημάξανε τον τόπο.
ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ, αν η χώρα μας δανειζόταν με τοκογλυφικούς όρους και τα λεφτά τα τρώγανε οι φαύλοι πολιτικοί μας παρέα με τους ξένους…
ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ αν βούλιαξε το κράτος από την ανευθυνότητα, τις σπατάλες και τη λεηλασία όλων των παλιών πολιτικών;
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι τελικά κανένα σπίτι, πρώτη κατοικία, δε θα βγει στο σφυρί. Αλλά και να βγει, αυτοί που θα κάνουν την απερισκεψία να το αρπάξουν στους ψευτοπλειστηριασμούς, πρέπει να ξέρουν ότι εκτός από την παντοτινή ΧΛΕΥΗ που θα αντιμετωπίζουν όχι μόνο θα υποχρεωθούν ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ το σπίτι που θα έχουν «φάει» αλλά μπορεί να βρεθούν και στην φυλακή σαν τους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ της κατοχής.
Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ΑΤΙΜΙΑ και μεγαλύτερο ΑΜΑΡΤΗΜΑ από το να ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ κάποιος κονομημένος, από τη ΔΥΣΤΥΧΙΑ του φτωχού.

Γ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ