Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στον Άγιο Γεώργιο Βέροιας

Την κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης και Διάγνωσης προβλημάτων Όρασης φιλοξένησε για τρεις ημέρες (15-17 Νοεμβρίου) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου
Βέροιας στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των κατοίκων Αγίου Γεωργίου. Η κινητή μονάδα υπό τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, εξέτασε δωρεάν 151 άτομα, εξ
αυτών 32 παιδιά της πρώτης και δευτέρας τάξης δημοτικού. Δόθηκαν δωρεάν 50 ζευγάρια γυαλιά και διαγνώστηκαν πολλά περιστατικά καταρράκτη, αρκετά από αυτά σε προχωρημένο στάδιο. Στη δράση του συλλόγου υπήρξε σημαντική βοήθεια από τη νοσηλεύτρια και δημοτική σύμβουλο Ευγενία Ιακωβίδου, την επίσης νοσηλεύτρια Ελένη Βάντση, όπως και η στήριξη του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου.
Ο γιατρός Σπύρος Γαληνός παρόλο που υπερέβη εαυτόν δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να καλύψει την αθρόα προσέλευση των συγχωριανών.
"Ήταν τιμή και χαρά που συνεργαστήκαμε με ένα άνθρωπο με υπέρμετρο επαγγελματισμό, ζήλο και δίψα για προσφορά. Αποτέλεσε έμπνευση για εμάς η πλούσια κοινωνική δράση τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του κυρίας Ιφιγένειας Μπαρουξή" αναφέρει το κείμενου Πολιτιστικού Συλλόγου, ευχαριστώντας όσους προσήλθαν για να εξετασθούν για την υπομονή που έδειξαν και ζητώντας συγνώμη που δεν κατέστη δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι.
Το επόμενο ραντεβού είναι για τις 4 Δεκεμβρίου, με ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ