Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την έκθεση Philoxenia & Hotelia 2016 στην Θεσσαλονίκη: «Να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική που εξουθενώνει τον κλάδο του τουρισμού»

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραβρέθηκε στα εγκαίνια των εκθέσεων "Philoxenia & Hotelia 2016" στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στην Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και συναντήθηκε με φορείς του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου. Μετά το πέρας των
εγκαινίων δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Η έκθεση αναβαθμίζεται γίνεται ευρωπαϊκή και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός κλάδου, του τουρισμού, που πρέπει να αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Δίνει ταυτόχρονα μία νέα πνοή στα εκθεσιακά γεγονότα της Κεντρικής Μακεδονίας και ολόκληρης της χώρας. Στο εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia αποτυπώνεται το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και οι εκατοντάδες εκθέτες αναδεικνύουν τις δύο εκθέσεις σε πρωταγωνιστικά τουριστικά γεγονότα στη Ν.Α. Ευρώπη. Οι καινοτόμες δράσεις, οι πρωτοβουλίες και η εξωστρέφεια των εκπροσώπων του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την σημερινή δύσκολη κατάσταση. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στην δημιουργία πλεονασμάτων και στην υπέρβαση της κρίσης. Αρκεί να υπάρξουν δράσεις διαφοροποιημένες για αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος ολόκληρο τον χρόνο με ανάδειξη και στήριξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών που δίνουν προστιθέμενη αξία. Κυρίως όμως με το να σταματήσει το κράτος να βάζει εμπόδια αντί να διευκολύνει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις να διαδραματίσουν τον καθοριστικό ρόλο τους που θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης. Πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική που εξουθενώνει τον κλάδο και οδηγεί σε κλείσιμο ή σε υπολειτουργία αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ