Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Βέροιας και Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας φερνουν τουριστικό τρενάκι για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αυτή είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής της Βέροιας που θα κουβεντιαστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5/12. Στο σχετικό εισηγητικό αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δήμος Βέροιας προτίθεται να μισθώσει
τουριστικό τρενάκι για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2016-2017, με προτεινόμενο το διάστημα 16/12/2016-7/1/2017, συμβάλλοντας έτσι και στις
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας.
Το τουριστικό τρενάκι θα εκτελεί, δωρεάν για τους επιβάτες, το εξής δρομολόγιο : Αφετηρία η πλατεία Δημαρχείου, οδός Μητροπόλεως  οδός Βενιζέλου, οδός Μαλακούση, οδός Κεντρικής, οδός Μητροπόλεως και επιστροφή στην πλατεία Δημαρχείου.
Πέρα από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα ακούγονται κατά την διάρκεια της διαδρομής τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που θα επιβαίνουν  θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα για σημαντικά μνημεία της Βέροιας που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι το κτίριο του Δημαρχείου, η αρχαία ρωμαϊκή οδός, η Εκκλησία του Χριστού και η πρόσφατα αποκατεστημένη Παλιά Μητρόπολη, δύο από τους σημαντικότερους βυζαντινούς ναούς της Βέροιας, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο, κ.ά. Ουσιαστικά η διαδρομή θα έχει τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα…
Το θέμα της βατότητας των οδών θα το επιμεληθεί και εισηγηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Επειδή η παραπάνω δράση θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων,  στην τουριστική προβολή του Δήμου Βέροιας παρακαλείται το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την παραπάνω δράση, καθώς και την  ψήφιση των  σχετικών πιστώσεων.
Την κάλυψη των δαπανών των καυσίμων και της αμοιβής του οδηγού αναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας…
Στον Προϋπολογισμό του Δήμου έτους  2016 και στον  Κ.Α.Ε. 02.15.6474.001 με τον τίτλο «Έξοδα τουριστικής προβολής –δράσεων του Δήμου Βέροιας» υπάρχει εγγεγραμμένη σχετική πίστωση ποσού 19.000,00€, ενώ με την αριθ 605/29-11-2016 πρόταση ανάληψης υποχρέωσης έγινε δέσμευση ποσού 6.200,00€  για τον ανωτέρω σκοπό.
Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο
1. Να εγκρίνει ή μη τη μίσθωση τουριστικού τραίνου για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2016 -2017.
2. Να ψηφίσει ή μη πίστωση ύψους 6.200,00€ από τον προϋπολογισμό έτους 2016 του Δήμου Βέροιας  και τον Κ.Α.Ε. 02.15.6474.001 με τον τίτλο «Έξοδα τουριστικής προβολής –δράσεων του Δήμου Βέροιας για τον παραπάνω σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ